Nakon kratke pauze vam pišem u društvu, po prvi put, gospodin ventilator 1 i gospodin ventilator 2 mi daju podršku.
Summer time ? Uzbuđenje ? Ljepota ljeta? Koja?

sesir-8
Make up on fleek se istopi nakon što pređem kućni prag, smisla za modu ne mogu imati jer šta god da navučem osjećam se kao peškir u sauni.  Guglanje ljeta ne pomaže, jer se sjetim onih tumblr pošalica sa jednom slikom realnosti, drugom očekivanja pa me tuga obuzme dok vrtim kineski mini ventilator za torbicu ispred face, da barem jedan sastanak na poslu u toku dana prođe dok još imam ljepotu na licu.

sesir-36
Volim ljeto, ali uz koktel, blagi vjetrić, miris mora i zvuk talasa. Tada mogu sve, tada mi je prihvatljivo biti peškir iz saune, i taj život počinje krajem mjeseca, sekunde sam davno počela brojati, i već mogu namirisati jod, ribu sa žara i kreme za sunčanje sa mirisom kokosa.

sesir-34
Za ovo gradsko, betonsko, užareno ljeto biram lagane i lepršave materijale. Must have plisiranu suknju koju nisam kupila u svim nude nijansama jer ne volim biti onaj Mujo koji prati sve Turke, zatim strukirani prsluk da mogu stati na štikle i uletjeti u kancelariju u ovakvom outfitu i maicu sa printom.

sesir-9
Inače, ova suknja je zapravo haljina koju mogu nositi na više načina, kupljena na nekom sniženju davno, stajala na hrpi stvari, niko je nije ni pogledao, a kladim se da sada, obzirom da su ovaj tip suknje izbacile sve modne kuće, ne bi ugledala svjetlost dana.

sesir-10
Dok sami sebi slobodu uzimamo, nabavih si majicu sa bosanskim pendžerom. S vremena na vrijeme se šalim dok je nosim da je prozor moga srca, i da sve gluposti koje čujem u toku dana jednostavno izađu iz mene preko nje.

sesir-12 sesir-41
Brušena koža i slamnati šešir su nešto bez čega ljeto ne možete zamisliti, a ja se opasno spremih za odmor i plažu. Ovaj outfit bih svakako nosila šetajući rivom gladnog stomaka u potrazi za najmirišljavijim restoranom, uz limun, maslinovo ulje i domaće crveno vino.
Zatvorih oči, zamislih tu scenu, otvorih ih, ventilator je i dalje tu. Eh živote varalico, prevarit ću i ja tebe.

sesir-61

Suknja – No name
Maica – Mado https://www.facebook.com/Mado-1732879146957209/?fref=ts
Prsluk – Heavens door  https://www.facebook.com/Heavens-Door-1596256677354605/?fref=ts

Torba – Parfois
Šešir – Parfois
Ogrlica – No name
Narukvica – Mango

Moje društvene mreže
Instagram : @mademoiselle0101
Snapchat : @mademoiselle010
Blog (WordPress) : Mademoiselle0101
Facebook : Mademoiselle010

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!