Biti žena ovog doba svakodnevni je izazov. Zašto? Emancipacija nije mit u to sam sigurna i mislim da se svi oko toga moramo složiti. Međutim, pred ženu je sada stavljeno više zadataka nego ikada. Novo doba donijelo je promjene u poslovnom svijetu koji  nije više tako surovo „muški“. Ipak, na visokim pozicijama od žene se očekuje da bude najbolja ali bez izgubljene ženstvenosti, da odgaja klince, da izgleda kao lutka iz izloga i da je na poslu ne nazivaju vješticom u PMS-u.  Nije baš lako?!

DSC_1157

A šta je sa modom ovog vijeka? Rekla bih kako je sloboda u odijevanju prilično relativan pojam. Sa jedne strane modu koju viđamo na pistama većinom diktiraju muškarci, čiji se ideal ljepote  veoma  rapidno mijenja. Međutim, kako više ne živimo u rigoroznom patrijarhatu mogu reći kako je ta sloboda velika pogledam li unazad vrijeme u kojemu su živjele naše majke, nene, tetke…

DSC_1060

Modu spominjem, iako pričam o pojmu žene našeg doba, iz prostog razloga što se jako rijetko  njena uloga ističe. Koliko je onih koji znaju da su neki najpoznatiji komadi odjeće imali važnu poziciju u istoj toj emancipaciji o kojoj pišem? Prve hlače, odijela… Moda je uvijek bila i biti će naš način da prenesemo svoju unutrašnju poruku.

DSC_1061

 

 

Ipak, bilo kakvu poruku da dama želi poslati jedno ostaje isto. Žena je prije svega hrabra i jaka, odlučna, borbena i zna šta hoće. A šta ona hoće? Samo najbolje. Baš kakva je i sama, što jednako pruža svima u svojoj okolini kao dio sebe. I koliko god da je izazova, padova pred njom, svaki put ustaje. Takve smo mi- nesalomljive.

DSC_1202

Važno mi je, dok imam priliku da vam se obraćam kao žena ženi, reći da željeti za sebe samo najbolje nije grijeh i ne treba dopustiti zabludi skromnosti da ne tražimo više od života ali i same od sebe.  Neka je svakodnevno prisutna ideja kako treba da rastemo, učimo, budemo pažljivije i ne gubimo na onome po čemu jesmo posebne. A posebnost je upravo u toj jednoj riječi- žena. Iako nas često okarakterišu nazivom nježnijeg spola mi znamo koliko se snage krije u nama. Istovremeno za mnogo stvari, a na takvoj snazi i strpljenju pozavidjeli bi nam mnogi muškarci.

DSC_1028

Ne stidite se da znate šta je za vas najbolje.

DSC_0997

 

Vjerovatno se pitate kako to da u ovom mom blogu nisam u samo jednoj odjevnoj kombinaciji?  Moje objašnjenje je vrlo jednostavno. Dva su razloga, prvi je zato što želim da predstavim žene, takve kakve jesu, savršene u svim svojim različitostima. Od ozbiljne, urbane, nježne do zavodljive, razdragane… Drugi razlog je što nisam mogla odoliti a da u priči o tome kako trebamo birati za sebe najbolje ne prikažem sve ono što nudi jedna od po meni najkvalitetnijih i najboljih marki S. Oliver.

DSC_1048

Za mene ovo je marka koja je prva asocijacija na urbanu ženu, koja je uvijek u pokretu ali želi izgledati stilizovano i dobro, te se osjećati ugodno. Hvala S. Oliver-u koji me je obukao u njihovu odjeću kako bi sve svoje riječi zaista mogla potkrijepiti i vizualom. To je ipak cilj svakog mog bloga.

DSC_1083

Poslovnicu S. Oliver u Tuzli možete pronaći u tržnom centru Bingo- Šićki brod i još jednom je toplo preporučujem kako za vas tako i za sve muškarce u vašim životima, jer takve smo mi. Uvijek su nam tu negdje u mislima 🙂

Ilma Delić

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!