Piše: Emina Jakubović

Žene i ženstvenost bile su teme mnogih umjetničkih dijela, koliko je samo slika naslikano a pjesama napisano zbog ovog predivnog dara od Boga! Danas i ja pokušavam na svoj način dočarati ženstvenost, alatima kojim se i mnoge žene vješto služe, a to je naravno, riječima i odjećom!

Ženstvenost u ovom 21. Stoljeću za mene predstavlja slobodu žene da bude to što jeste, da bude jaka, osjećajna, uspješna, nježna, obrazovana, pažljiva, dobra prijateljica, majka i partnerica ali da i dalje bude žena. Mislim da je u ovom vremenu daleko zanimljivije biti žena nego muškarac, mi možemo biti podjednako uspješne kao i muškarci, ali sav taj posao možemo raditi u daleko boljim outfitima.

Kada sam razgovarala sa „našim prijateljima sa Marsa, muškarcima, shvatila sam da je ženstvena žena za svakog od njih drugačija i da svaki od njih zamišlja ženstvenu ženu sa drugačijim karakteristikama: figura oblika pješčanog sata, pokreti tijela, nježne žene, a za neke, vesele i nasmijane žene, za neke su to mirne djevojke, za neke elegantne, ali svi su rekli jednu stvar, ženstvena žena ima posebnu energiju. I naravno, nijedna žena ne zrači isto, pa tako ni muškarci nemaju neku univerzalnu ženstvenu ženu, nego svakog privuče drugačija energija.

Ta energija, dolazi iznutra, od slobode da budemo žene, da volimo i budemo voljene, slobodne da živimo život po svojim pravilima, slobodu da vjerujemo, da vodimo i budemo vođene, slobodne da brinemo, budemo nježne i jake u isto vrijeme.

DSC_2475

Odjeća koju nosimo, uvijek naglašava neki dio naše osobnosti, a za mene, suknja i štikle i crveni karmin su apsolutni favorit kada se radi o ženstvenosti.

DSC_2378

Drage moje dame, uvijek s osmijehom na licu, karminom na usnama, suknjom na bokovima i štiklama na nogama budite ponosne na sebe i svoju ženstvenost!

DSC_2335

Bloggerica: Emina Jakubović

Fotograf: Miralem Dizdarević

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!