Dolazi nam ljeto, u modnom svijetu se događa ludnica! Dizajneri puštaju na modne piste kolekcije za 2017. godinu i zadivljuju nas novim (starim) pomalo vintage trendovima. Moja najdraža kolekcija, Fendi! Karl Lagerfeld, absolutni modni genije. Glavni dizajner za istoimenu kuću u njegovom vlasništvu, modnu kuću Maison Chanel te modnu kuću Fendi, Italijansku kompaniju osnovanu 1925. godine.

Kolekcija zvana “Resort” je upravo ono sto samo vjerni kupci vrhunskih brendova kupuju i mogu priuštiti za luksuzna putovanja. Zapravo ona je kolekcija koja se dodaje kao treća na osnovicu  kolekcije koje modna kuća izbaci godišnje, a ponekada nosi naziv Cruise Collection. Mi vam donosimo najbolje lookove Fendi Resort 2017 i Chanel Restort 2017 kolekcija, obje kreirane od strane Lagerfelda.

Za Fendi, Lagerfeld se poigrao sa enciklopedijom te je ubacio Američke crveno-bijele tradicionalne  prošivene kockaste motive, koje je ukombinovao sa antičkim Japanskim cvijetnim motivima. Ali, njemu uspjeva i prolazi!

Rigorozni volumen i neobični krojevi, ali istovremeno vrlo ženstveni na sva usta vrišti: FENDI!

Kada je u pitanju Chanel kolekcija, ovaj dugogodišnji dizajner uvijek predstavlja duh same kreatorke Gabrielle Coco o kojoj smo prethodno pisali u temi black and white. Kao i obično, ubacio je motive kuće Chanel, poput njenih “džepova” (tipični Chanel završetak na kaputu) ili tweed tekstila ili prošaranog Camelia cvijeta.

Dakle, pogledajte!

FENDI RESORT 2017

 

CHANEL RESORT 2017

 

Ena Berbić

 

 

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!