Koliko nas se smijalo odjeći koju na crno-bijelim slikama nose naše mame i bake? Ja sigurno jesam, uz popratne komentare da ne mogu da vjerujem da je to ikada bilo moderno. Mislim da nikada više neću zanemariti činjenicu da je moda ciklična, jer sam previše puta samoj sebi skočila u usta.

IMG_0148

Kada se desio povratak sedamdesetih na modnu scenu, kategorički sam odbijala da kupim bilo šta iz te ere. Sve mi je bilo previš ehippie i šareno, i imala sam osjećaj kao da je sve izašlo iz Ludih sedamdesetih. Meni veoma draga serija, ali njihov stil – not my cup of tea. Međutim, kako to kod mene uvijek biva, našla sam način da sve rese, cvijeće i šarenilo uklopim i u svoj stil.

IMG_0151

Kada spomenemo sedamdesete godine prošlog stoljeća, ili bar modne trendove te ere, ne možemo a da ih ne povežemo sa festivalima. Vjerovatno vam prvo na pamet pada Coachella koja je danas postala i svojevrsni brend, ali ja želim da vas odvedem tamo gdje je sve počelo. Tamo gdje ljudi nisu oponašali modu prošlog stoljeća, nego gdje su postavljali trendove.

IMG_0156

Woodstock je održan na ljeto 1969. godine na farmi u državi New York. Trajao je tri dana i okupio oko 400 hiljada zaljubljenika u dobru muziku. BinaWoodstocka je ugostila same legende – Janis Joplin, The Who, Santanu, Joe Cockera, i za kraj samog Jimi Hendrixa. Mnoge zvijezde su odbile nastup, ne sluteći uspjeh ovog festivala, zbog čega su se poslije i pokajali.Woodstock je promijenio historiju rock’n’rolla, a nama samo ostaje da tražimo i nađemo inspiraciju u Woodstock generaciji.

IMG_0150

Da se vratimo na trendove – na festivalima možete vidjeti puno brušene kože, opuštenih krojeva, cvijetnih printova, resa, cvijeća i nakita. Ključ je da odjeća bude udobna i prozračna, što je meni ključno za ljetne komade.

IMG_0149

Ova jakna od lažne brušene kože mi je omiljeni komad još od prošle jeseni, što zbog brunt orange boje koja je must have ove sezone, pa do već sezonama popularnog bajkerskog kroja. Kombinezoni su najbolji multifukcionalni komad kada želite da izgledate dobro, ali u kojem možete biti apsolutno opušteni. Lagani su i kombinuju se bez muke, baš kao haljine, ali možete skakati do iznemoglosti i sjediti na travi, bez brige da će se desiti neka nezgoda. Moj šareni ljepotan je iz H&M x Coachella kolekcije, a mene je privukao svojim jednostavnim printom, sa malo začina na dnu. Naravno, otvorena leđa su bila samo plus. Kako čitava festivalska modapo mom mišljenju vuče korjen iz Woodstocka, a Coachella je danas sinonim za istu, mislim da je ova čitava kolekcija odličan izbor. Neki komadi su hit and miss, ali generalno ova kolekcija ima sve što jednoj ljubiteljici ovog trenda treba.

 

IMG_0153

Naravno, nijedan festivalski outfit ne može proći bez resa, pa sam se ja odlučila da ih ovaj put dodam suptilno – na mojoj bucket torbi. Iako ih danas možemo naći u svim varijantama i na svim komadima, nisam htjela da skrećem pažnju sa kombinezona.

Kao začin na kraju sam dodala cvijeće u kosi i velike naočale. Iako bi pravi ljubitelji festivala cvijetnu krunu napravili sami od poljskog cvijeća, ja sam se ipak držala svoje omiljene prodavnice (ako to niste već zaključili), i zajedno sa torbom i espadrilama je kupila u H&M.

IMG_0152

Kombinezon – H&M

Jakna  – SheIn (http://goo.gl/1Sxsrr)

Torba  – H&M

Espadrile – H&M

Cvijetna kruna – H&M

 

Nađite me i ovdje:

YouTube kanal – https://goo.gl/8sR8Nk

Blog – http://goo.gl/XYrkY0

Instagram – https://goo.gl/32bsnP

Facebook – https://goo.gl/4HQDo6

 

Neira Kamerić

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!