Tuzlanka Dina Kahrimanović najljepša je djevojka Tuzlanskog kantona a tako je odlučio sedmočlani na izboru za Miss Tuzlanskog kantona koji je održan u tržnom centru Etna u Gračanici 19.05.2016b godine.

Između 20 natjecateljica Dina kao i devet finalistica stječu pravo učešća na finalni casting za MISS FEDERACIJE BIH 2016 godine. Najljepše djevojke TK su se nadmetale u ljepoti, inteligenciji, šarmu, kreativnosti, a žiri je imao težak zadatak, nakon njihova izlaska i pojedinačnog predstavljanja u “business look”, “casual look”, odjeći generalnog sponzora “Ehrle d.o.o. Tuzla” te u elegantnim večernjim haljinama – odabrati pobjednicu Miss TK 2016 godine kao i devet finalistica među kojima su:

MISS TK je Dina Kahrimanović iz Tuzle.
I Pratilja MISS TK Asja Dervišević Tuzla
II Pratilja MISS TK Lejla Šećerbegović Tuzla

Pravo učešća na finalni casting za Miss Federacije obezbjedile su i djevojke:
Maida Salanović Banovići
Belma Bajrić Živinice
Sabrina Tanjić Tuzla
Lejla Baluković Tuzla
Lejla Avdović Tuzla
Indira Muminović Živinice
Mubina Idrizović Kalesija
Vidljivo uzbuđena, 18-godišnja Dina Kahrimanović, rođena u Libiji, završila je Gimnaziju Meša Selimović u Tuzli, bavi se manekenstvom kao članica modne agencije Abc Models.

– Presretna sam, i ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo – bile su prve rječe izabrane ljepotice, kojoj je cvijeće i lentu predala prošlogodišnja I pratilja Miss BiH, Lejla Hodžić iz Srebrenika i Nadina Đogić iz Gračanice koja je bila finalistica na prošlogodišnjem izboru Miss BiH 2015 godine.

Pred 10 finalistica su sada pripreme za finalni casting Miss Federacije BiH, koje će biti zahtjevnije natjecanje a koje će se održati 10.07.2016 godine uz direktan prenos Federalne Televizije.

Lentu prve pratilje ponijela je Asja Dervišević iz Tuzle, koja se po drugi put prijavila na izbor.

– Ovo mi je drugi put da sam se prijavila na izbor za Miss TK jer je ovo za mene prekrasno iskustvo, prilika da upoznam predivne djevojke, predivno druženje i zahvalna sam svima koji su mi pomogli u pripremama – kaže Asja. Iznenađenje nije krila ni druga pratilja, 20-godišnja Lejla Šećerbegović iz Tuzle, koja se želi baviti manekenstvom, za što, kaže, prije nije imala prilike.

Generalni sponzor izbora je Ehrle d.o.o. Tuzla. Izbor Miss BiH za Miss Svijeta u svom predznaku nosi naziv “ljepota s svrhom” te je ovogodišnji partner u projektu Univerzitet u Travniku a tema izbora nosi naziv “Bolje obrazovanje – bolja BiH”.

U zabavnom dijelu izbora za Miss TK nastupila je Merima Džafić, koja se pobrinula za dobru atmosferu, te manekeni Udruženja manekena Bosne i Hercegovine (UMBIH).

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!