Sex i grad- kultna ženska serija koja opisuje filmsku ljubav, veliko razočarenje, prava prijateljstva, shopping, sex i New York. Ukratko, sve ono o čemu žene maštaju. Darren Star je stvarno znao šta će se prodati opisujući jednostavno četiri žene koje žive u New Yorku i iz dana u dan proživljavaju nove ljubavne krahove ali sa karakterističnom dozom humora i hrabrog otvaranja mnogih tabu tema.

Carrie nam iz epizode u epizodu daje vječni optimizam i romantičnu stranu veza. Samantha, njena najbolja prijateljica i kuma na vjenčanju, tu je za nešto drugačije iskustvo sa muškarcima i opći femme fatale stav. Charlotte, vječiti pozitivac i žena koja nikada ne zaobilazi pravila, tu je da pokaže šta je zapravo jedna moderna porodična žena grada New Yorka, te crvenokosa odvjetnica Miranda tu je da nemilosrdnim ali uvijek iskrenim komentarima i opaskama vrati prve tri u realnost.

Eh, sada zamislite da ste vi na mjestu jedne od njih. Niti jedna nije savršena. Carrie se naljutila na Charlotte jer joj ona nije ponudila novac za stan, Samantha je nemilosrdno rekla Mirandi da postoji ‘bikini wax’ i uništila joj odmor, Miranda je budućem mužu svoje najbliže prijateljice rekla da je brak najveća greška koju može napraviti,noć prije samog vjenčanja, a Charlotte se glavom bez obzira udala za zgodnog frajera koji je neposredno nakon vjenčanja pokazao da ima par “problemčića” u krevetu. Zbrka svojstvena samo ženama!

No, Christian Louboutin i Manolo Blahnik cipele kojih Carrie ima više nego par, Samanthine Roberto Cavalli naočale po kojima je poznata i cijeli Versace ormar, Charlottina vintage Valentino suknja koju nosi dok kuha djeci ručak (?!) ili ipak Mirandina Alberta Feretti zlatna haljina – uzbudljivo je čini se biti jedna od četiri! Kako se kaže, za ovu kultnu seriju postoje ‘2 Ls’ a to su: Labels and Love ili u prevodu modne markice i ljubav!

sex-and-the-city

Danas smo vam mi baš kao drugarice  koje su ovosedmična inspiracija odlučile predstaviti Carrie i Samanthu – neponovljivi dvojac. Kako je Mr. Big rekao Carrie jednom prilikom : “Ja odlično poznajem tvoje prijateljice. Charlotte je brineta, Miranda je crvenokosa, a Samantha je nevolja. ‘’

sex-and-the-city

 

Naravno, obje imaju i negativne strane – jedna je naiva a druga promiskuitetna. Ali, svaka žena ima manu –pravo pitanje je ko će znati da je “pročita” i zavoli?  U našoj interpretaciji zadržale smo se na originalnim likovima i dosljednosti u njihovom životu, “pokupile” njihov stav i držanje i osloboodile njihovo razmišljanje.

Carrie: autorica knjiga i žurnalista za kolumnu ‘Sex i Grad’, modna ikona koja obožava dizajnere jednako koliko i oni nju (sjećate li se kada joj je Vivienne Westwood poslala haljinu za vjenčanje?), vječito zaljubljena i vječito nesretna u ljubavi te naravno prijateljica tri famozne Njujorčanke.

sex-and-the-city

Samantha: žena koja je na poklonjeni dijamantni prsten rekla samo: “Nadam se da je ovo prsten s dijamantom, a ne dijamantni prsten (u prijevodu, zaručnički) ’’, poznata po svojim outfitima na kojima se sve boje moraju slagati, pa čak i  boje kesa iz radnje u kojoj kupuje taj dan. Nju Jorčanka koja je povela svoje najbolje 3 prijateljice u Abu Dhabi i sve platila za nezaboravan provod. Također, poznata po svojim ljubavnicima, ali poznatija po svojoj karijeri u kojoj je proslavila svakoga ko joj se dopao. Ah, veličanstvene žene! Veličanstvena serija!

sex-and-the-city

Naš outfit za ovaj shooting također su jasno aludirali na Carrie i Samanthu: neizostavna “puf” suknjica poput one u kojoj Carrie trči kada je autobus zaspe vodom u reklamnom traileru serije, torba sa šljokicama (bling-bling!) i visoke štikle u veseloj boji! So Carrie Bradshaw! Bolero od nojskog perja je naravno tipični asesoar za ovu poznatu modnu ikonu!

Dok naravno, uloga Samanthe morala je da uključuje Roberto Cavalli haljinu i Hugo Boss strap-up sandale! Šta bi bila Sam, a da nema ‘prsten sa velikim kamenom’ na ruci?

sex-and-the-city-details

Pišu: Ena Berbić i Amra Avdić

Fotografije: Saša Bilandžija https://www.facebook.com/sasa.bilandzija.photo/?fref=ts

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!