Sex i Grad, inspiracija milionima žena širom svijeta, pa tako i meni. Zbog toga mi je posebno drago što za temu mog prvog bloga imam baš ovu seriju.

Toliko različitih aspekata me potpuno uvuklo u Sex i Grad svijet, zbog ove serije sam se zaljubila u New York, vjerujem u prava prijateljstva, moda je postala dio moje svakodnevice i ne odustajem od ideje prave ljubavi.

Za mene ova serija je bila poticaj da pratim svoje snove, da nikada ne budem ograničena konzervativnim okvirima, da budem slobodna, da nikad nisam uplašena biti ona istinska ja, da vjerujem da će svi u nekom momentu naći „onog pravog“ odnosno svog vlastitog Mr Big-a, da greške koje uradimo najprije trebamo oprostiti sebi, i da će u jednom momentu sve ipak doći na svoje. Naučila me da spoznam vrijednost pravih prijatelja, koliko je važno da se okružimo pravim ljudima, odnosno porodicom koju stvorimo sami za sebe. Ali najbitnija lekcija koju sam izvukla je da trebamo najprije voljeti i spoznati sebe.

2016-05-04 05 28 20 1

Svaka od nas se mogla prepoznati u jednoj od četiri glavne uloge, pa bi uvijek bio problem kad imamo više od četiri cure u društvu, jer zaboga, kako će biti dvije Carrie?

Vi dobro znate da li ste Carrie, Samantha, Miranda ili Charlotte, a ja sam svoju modnu inspiraciju pronašla u Carrie, ne samo danas, ne samo za ovaj blog, nego već duži niz godina.

Šta je to tako posebno kod njenog stila, šta je učinilo Carrie mojom modnom inspiracijom?

Odgovor, prilično jednostavan, ali paradoksalno, u isto vrijeme kompleksan odogovor, leži u odvažnosti. Odvažnost, kako u životu tako i sa odjećom, da uradimo nešto izvan kutije i van okvira onog što je uobičajeno, odnosno odvažnost da budemo drugačiji.

2016-05-04 04 07 35 3

Odvažnost se ogleda i u kombinovanju naizgled nespojivih stvari, baš kao što sam i ja spojila mantil leopard printa sa torbom cvjetnog uzorka. Carrie mi je dala hrabrost da eksperimentišem, da po svom osjećaju biram odjevne kombinacije, a ne po tome, šta bi trebalo ići zajedno, šta je u trendu i šta nije.

2016-05-04 04 05 04 12016-05-04 04 15 18 1

Ono što je jako važno za ovu seriju, ali i za samu Carrie Bradshaw je ljubav prema cipelama. Ovdje, drage dame, nema potrebe da se dijelimo na 4 grupe, ovdje smo sve ujedinjene! Sve volimo cipele! Pa tako i ja, iako hranim, (jako) redovno, „štiklozvjer“ u sebi ona nikad ne prestaje biti gladna i uvijek se iznova zaljubim u novi par cipela.

Ja sam u romansi sa svim mojim cipelama, ali trenutno najdraze su mi ove jarko-narandzaste, jer dodju kao osvježenje i dašak radosti u ovim tmurnim danima. Koje će biti slijedece sedmice, ne znam, ali znam da će biti „Fabulous“!

2016-05-04 01 29 50 1

Drage dame, uživajte u svojim cipelama, uživajte u jutarnjoj kafi, uživajte u zagrljajima, u svim malim momentima sreće, jer to je ono što čini naš život ispunjenim a nas srećnim i zadovoljnim.

Na slikama nosim:

  • Mantil: Mango
  • Haljina: H&M
  • Torba:Aldo
  • Cipele: Le Scarpe

 

Piše: Emina Jakubović/Modna Bloggerica

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!