Sigurna sam ukoliko i malo volite modu da ste gledali „Sex & the City“, pa barem po neku epizodu. Carrie Bradshaw je jedna od mojih velikih style ikona i to ne samo zato što se ne boji eksperimentisati sa modom, već zato što je jedna snažna i uspješna žena, koja je sama zaslužna za svoj uspjeh. Njen cijeli svijet je stilizovan, te nema trenutka kada bi izašla iz stana a da ne izgleda kao prava diva!

Foto 03.05.16, 14 34 44Foto 03.05.16, 14 57 29Mislim da i kada bi joj ormar bio značajno manji, te ne tako napunjen poznatim dizajnerskim brendovima, da bi i dalje uspijevala da izgleda savršeno, jer stil i samopouzdanje teku njenim venama. To i jeste suština dobrog izgleda, ako se osjećate dobro u onome što nosite i ako imate izgrađen stil i hrabrost za neobične kombinacije, teško da ćete proći ulicom, a biti neprimjećeni! Tako i ako ste otišli u McDonalds, u njenom stilu bi naručili cheeseburger, pomfrit i Cosmopolitan, jer kompromisa sa vašim ukusom nema!

Foto 03.05.16, 14 27 09Baš tako dok smo slikali ovaj post, ušli smo u najljepši Douglas u Beču, ne bi li napravili koju fotku. Ja sam krenula razgledati, dok je Mirna pravila fotografije, kada nam je prodavačica sa Giorgio Armani countera prišla i pohvalila mi izgled sa naglaskom na cipele. Pitala me jesu li Jimmy Choo ili Manolo Blahnik!? Ja sam se nasmijala i rekla vjerovali ili ne, ali su prošlogodisnja Mango kolekcija, a ona sva u čudu, hvali ih i govori da bi i ona takve rado imala. Poslije smo pričale o blogu i ovosedmičnoj temi, te mislim da je ona posebno oduševila, jer kaže da voli tu seriju i da joj svi govore da liči na Sarah Jessicu Parker (zaista pomalo liči na nju!).

Foto 03.05.16, 15 07 13Poslije nas je pozvala da nam pokaže novitete iz Giorgio Armani beauty linije i parfema, te kada sam skinula sunčane naočale, pogledala mi je šminku i rekla da je perfektna. Nije morala ništa popraviti osim dvije tačkice na nosu od sunčanih naočala, ali pored toga bila je oduševljena, misleći da je sva šminka na meni high-end, što nije slučaj. Lorealov True Match puder i Zoeva Cocoa Blend paleta na očima, su očigledno bili dovoljni da postignem trajan besprijekoran makeup. Poslije nam je pokazala najnovije parfeme i dala nam par testera, ne bi li ih i Mirna i ja mogle isprobati. Zahvalile smo joj se i ljubazno je pozdravile, te sva pod utiskom izašla sam iz Douglasa razmišljajući o tome da kako ne moram imati najpoznatije brendove na sebi da bi izgledala kao Carrie.

Foto 03.05.16, 20 56 46Foto 03.05.16, 14 52 23

Jimmy Choo, Chanel i YSL nisu recept za izgled od million dolara, njega nosite u sebi i samo ako ga pravilno iskoristite, sigurna sam da će se mnogi okretati za vama.

Do idućeg posta,

Vaša Šejla.

 

Outfit detalji:

Bunda: Bershka

Majica: Zara

Suknja: Bik Bok by Tatjana Catic

Cipele: Mango

Torba: H&M

Naočale: RayBan

Nakit: Primark

Fotografije: Mirna Bačić

Moje socijalne mreže:

Instagram: @sheilion

Snachat: @sheila_095

Youtube: Sejla Ostrakovic

 

Piše: Šejla Oštraković/Modna Bloggerica

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!