Pileća krilca i piletina uopšte najčešće se koriste u domaćinstvu u posljednje vrijeme. Razloga ima dosta, ali oni sada nisu važni, važni su hrskavost krilaca i krompira.
Dakle kada jednom kupite kanticu Biljnog mrsa za ovaj ručak će vam trajati i trajati. Mada to može biti i margarin ili maslac. Ovo je najekonomičniji i najukusniji ručak za vas i vaše najdraže.
POTREBNI SASTOJCI:
– Krompir
– Krilca
– Palenta
– Začini
– Masnoća
POSTUPAK:
Krompira i krilca možete upotrijebiti koliko vi želite, ali da bih opravdala naslov, to je pola kilograma krila i kilogram krompira.
U jednoj dubljoj posudi pomiješati palentu i začine. Pleh pouljiti malo i umakati krila i krompir u smjesu sa palentom i začinima. Na svaki komad krompira i krila staviti po pola male kašičice masla ili maslaca . Peći uobičajeno.
Prijatno!
Piše: Domaće Torte