Fascinacija orijentom je još uvijek nepresušan izvor inspiracije dizajnerima. Smatram da se moda uvijek može voditi smjernicama tradicionalnog enterijer dizajna zemalja tog kulturnog naslijeđa. Moj favorit je Maroko.

ASP_1701

Tople i jarke boje su neizostavan dio svakog prostora, kao i motivi koji se pojavljuju skoro na svakoj površini. Upotreba zlatih,srebrenih i bakrenih nijansi također dominira, te se najviše kombinuje sa zgasitim bojama. Ako mene pitate, baš iz ove kulture možete ponajviše naučiti kako sklapati print sa printom, jer se sve zasniva na kombinaciji različitih boja, dezena i tekstura. Ono što kompletira čitav prostor su detalji. Mnogo detalja.

ASP_1707

ASP_1734

Sve što sam navela kao karakteristike enterijer dizajna koji se naslanja na tradiciju “istoka” , može se prenijeti i na fashion outfit koji je inspirisan tom kulturom.

ASP_1737

ASP_1738

Iako je u našem gradu svijest o dizajnu enterijera jako niska, za ovu temu je savršeno poslužio ambijent Divan-Han-a, čija kompletna atmosfera vas definitivno može odvesti do nekih drugih krajeva, bar na neko vrijeme.

ASP_1768ASP_1775

Mirela H. Mustafić

Fotografije: Azur Salihović https://www.facebook.com/fotoazur/?fref=ts

 

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!