Tema današnje kolumne jesu proljetni modni trendovi koji su predstavljeni na BH  modnoj sceni. Ovdje ću se fokusirati tj. pokušati sumirati kolekcije koje su predstavljene na proljetnom Nivea BH Fashion Week-u.  Uglavnom je to igra sa bojama, volani, svijetni uzorci, ali i koža. Nedavno sam na svom blogu pisala o novim trendovima za proljeće, pa taj post možete pogledati OVDJE.

Na nedavno završenom Nivea BH Fashion Week-u predstavljene su kolekcije BH modnih dizajnera za proljeće/ljeto 2016. Prvu noć otvorio je BH dizajner Marko Feher koji je ovaj put izašao iz svojih okvira ubacivši zlatnu boju u svoje kreacije. Upravo je ova zlatna boja predstavljala njegov “punk“ kroz cijelu kolekciju, a proces izrade materijala je, od početka do kraja, njegov. Hlače sa širokim nogavicama, volani na rukavima, te kaputi u zlatnoj boji su neki od elemenata koji čine ovu kolekciju.  I BH modna dizajnerica Marijeta Ferri je predstavila kolekciju koju čine upravu hlače širih nogavica, upotpunjenu sa lepršavim svilenim haljinama, te haljinama koje sadrže volančiće rađene od kože.  Volani su zaista must have ove sezone, pa je tako i BH modni brend LOLA.tees predstavio volane na svojim majicama i košuljama kao trend koji je nosiv za proljeće/ljeto 2016.

MARKO FEHER

MARKO FEHER 11

 

MARIJETA FERRI

marijeta ferri

 

LOLA.tees

lola tees

Art by Tea predstavila je svoju kolekciju „Inspired by Klimt“ koju čine ručno oslikani komadi odjeće. Ovaj put, BH umjetnica Tea Zubović predstavila je It komade koje čine šarene suknje midi dužine, svilene košulje u toplim vojama poput zlatne i ljubičaste, kao i ručno oslikane torbe. Kolekcija koja je mene osobno zaista oduševila. Ata Omerbašić predstavila je svoju viziju urbane djevojke na  ljetnom užarenom gradskom asfaltu. Cijela kolekcija odiše igrom boja, jednostavnim krojevima i zaista neobičnim outfitom.  Možemo zaključiti kako obje kolekcije čine zaista neobične igre boja, stoga- boje su ovo ljeto zaista IT. Uz različite igre boja, mlada BH modna dizajnerica koja stoji iza brenda DeeDee Sparrow nam je predstavila još jedan  trend za ljeto a to su uzorci točkica i prugica. Cijela njena kolekcija inspirirana je morem, a u kolekciji prevladava plava boja u raznim nijansama te bijela- savršen spoj za vrele ljetne dane.

ART BY TEA

TEA ZUBOVIČ (12)

ATA OMERBAŠIĆ

ATA OMERBAŠIĆ (3)

DEEDEE

IMG_3083

Uz zaista vesele igre boja na BH modni dizajneri najavljuju još jedan trend (meni omiljeni) a to su cvijetni uzorci. BH dizajnerica Delila predstavlja zaista ženstvene haljine i suknje koje su rađene od materijala sa cvijetnim uzorcima. Zaista savršeni komadi koji će Vam omogućiti da zaista zablistate i na +30. Posljednja kampanja BH brenda Kaftan studio također predlaže cvjetne elemente. Njihove predivne košulje sa vezenim cvjetovima, ukomponirane sa dugim ili midi suknjama zaista ostavljaju bez daha.

DELILA

delila

KAFTAN STUDIO

kaftan_cijela1

Kao zaključak, ove sezone It su vesele boje, volani, hlače sa širim nogavicama, široke haljine, cvjetni uzorci. BH modni dizajneri su ponovo pokazali kako BH modna scena ima jako talentirane modne dizajnere koji zaslužuju  Vašu podršku. No na kraju, možda i nije bitno pratite li modne trendove ili ne, dok god se dobro osjećate u svojoj koži i u onome što nosite.

 

Svidio Vam se ovaj članak i želite saznati nešto više o kolekcijama ostalih BH modnih dizajnera? Pratite moj blog https://bhfashionlovers.wordpress.com/ , a mi pratimo BH modne dizajnere. Birajmo domaće, jer domaće je u modi!

Maja Đukić

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!