Za prvi tekst pod mojim potpisom na portalu Ženski.ba odabrah sreću kao motivaciju i kao pokretača. Činjenica je da proljeće, osim što ubrzava način života, povećava i mogućnost naših očiju da više vide ljepotu življenja, da gledaju u tek procvali mirisni behar satima, da pozdravljaju prolaznike, da se više osmjehuju.

IMG_0827
Vitamin D je moj pokretač, bez sunca sam potpuno pasivna, zato svaki sunčani dan iskoristim maksimalno, uz sunce idu i prirodni materijali koji čine da se osjećam ugodno bez obzira koliko obaveza imala. Ovaj put sam odabrala dugi kardigan od kašmira koji je šiven po mojim mjerama sa boho motivima koji plijene poglede na ulicama. Kao potpuni kontrast odabrah žutu usku haljinu, etno torbu koja svojom veličinom vara, u nju stane sve što vam i treba i ne treba, te super udobne gležnjače od brušene kože koja je sada u ovom prelaznom dobu modni hit.

cats IMG_0810

 

Zaljubljenost u boho stil se očituje i u slojevitom nizanju ogrlica, duža da vizuelno izduži moju puniju figuru a kraća da dopuni skromnost duže. Previše svega nekada ne znači kič, a u tome mi pomaže poznavanje strukturisanja boja, te kako se zapravo boje stapaju jedna sa drugom iz koje nauke je proizašao dobro poznati trend color block, no o tome ću pisati na svom blogu kroz par dana.
Svaki komad neobičan sam sa sebe priča svoju priču, a u cjelini čine ženu koja se ne viđa svaki dan i svugdje, od kombinacije boja, krojeva i načina na koji se isti nose.
Veoma često na mojim društvenim mrežama ljudi koji me prate kažu da to mogu samo ja, dok je moj odgovor i razmišljanje takvo da mislim da svi sve možemo dok god to istinski želimo. Neka nam proljeće bude motivacija, da svaki dan budemo drugačiji i bolji.

 

IMG_0816
Neka nas sunce motiviše i ohrabri da u svakom od nas čuči spektar boja koje se možda kriju iza neutralnosti, svakodnevnosti i standarda, no šta je zapravo standard za Vas?
Zašto standard nužno mora biti i kalup, oklop u kojem živimo svakoga dana ?
Zašto se stidimo obući nešto što nikada do sada nismo? Ili uraditi nešto što nikada do sada nismo ?
Da se ne bi pričalo?
Riječ koju najčešće čujem u toku dana je “standardno”.
Kako si provela dan? – Ma znaš, standradno
Šta si radila jučer? – Standardna moja rutina, posao, kafica, kuća.
Opiši mi svoj stil u jednoj riječi. – Standardan.
Standardno je neprihvatljivo od ovog proljeća. Smatram da je jedna žena dovoljno jaka da pokrene revoluciju, erupciju vulkana emocije i stila, vojsku nestandardnih i da napravi nešto novo, da pokrene druge žene da skinu maske standardnih i svakodnevnih i budu sve ono što one žele!
Želiš ići u štiklama na planinu? Idi, ali učini to sa stilom i tako dobro da svi ostali požele pratiti upravo tebe, posebnu i drugačiju.

IMG_0826
Stvori svoju armiju posebnih i drugačijih ovog proljeća koje nas je probudilo i pokrenulo.
Budi vragolasta i vrckava baš kao i ove rese na torbici koje su buntovne i ne prate moje korake onako kako ja to želim, budi kao ovaj kardigan i viori na vjetru, Ženo, prije svega budi svoja, posebna, i sebi najvažnija. Uspjeh prema samoj sebi će se nastaviti razvijati i na svim ostalim poljima. I nikada ne zaboravi jednu stvar, najljepši outfit koji jedna žena može ponijeti je njena harizma.

IMG_0809 IMG_0814
Kardigan/Haljina/Torba – Madam jolie design
Gležnjače – Stradivarius
Ogrlice – Koton
Naočale – Ebay
Naušnice – Koton
Sat – Esprit (Leila) Moje društvene mreže
Instagram : @mademoiselle0101
Snapchat : @mademoiselle010
Blog (WordPress) : Mademoiselle0101
Facebook : Mademoiselle0101

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!