Svakog proljeća radujemo se toplijim danima kako bi mogli nositi ono što je čitave zime čekalo u našim ormarima. Uzbudljivo vrijeme proljećog čišćenja donosi nam izmjenu džempera i teških kaputa sa haljinama i bluzama. Proljeće uvijek donosi nove trendove ali ono što ostaje isto jesu lakši materijali i vedre boje. Ove godine jasno je kako su trendovi ’60ih i ’70ih ponovo u modi i to je razlog zašto je ovo proljeće toliko uzbudljivo za fanove muzičkih festivala.  Razlog zašto to kažem jeste da su ’70te bile vrhunac muzičkih festivala u svijetu. Naravno, ovaj period bio je podstaknut omladinom slobodnog duha, koja je u to vrijeme vidjela mnogo liberalniju budućnost za razliku od konzervativnih umova ranijih generacija. Moć cvijeća, ukrasi u kosi, duga kosa, široki jeans, suknjice na dugmiće, crop- topovi, te duge haljine bile su dio identiteta uz kulturu i  lookovima muzičkih festivala  ’70ih.

 

Zašto je onda ovo proljeće toliko uzbudljivo za fanove muzičkih festivala? Pa, zato što su šanse da je njen/ njegov ormar već ispunjen outfitima koji su u trendu za proljetnu sezonu 2016 a koji jednako služe upravo za festivale. Ovo su kombinacije koje pristaju svakoj ličnosti posjetitelja festivala a koje ću sada podijeliti sa vama. Od 4 stila ličnosti koje sam kreirala na osnovu trendova za proljeće 2016, vi izaberite svog festivalskog ‘’doppelgängera’’ ili drugim riječima, blizanca!

Flower Power / Moć Cvijeća

 

Kako kaže pjesma: „ Kada pođeš u Sa Francisco, nemoj zaboraviti da nosiš cvijeće u kosi“ također je to i jedno od pravila za one koji krenu na koncerte i festivale. Look ‘’Cvijeća u kosi“ može biti uparen sa laganim i svijetlim jeansom; bilo da je u pitanju kratki šorc ili duge hlače koje se šire pri dnu. Ukoliko je kruna od cvijeća raznobojna onda nećete pogriješiti sa bijelim topom. Odabir stila crop- topa je zabavan dio: bikini top, dugi rukavi, kratki rukavi, halter- zabavite se sa izborom! Ukoliko i niste djevojka koja voli šorciće i topove onda izbor mogu biti maxi haljine sa više boja ili jednobojna sa interesantnim printom. Ove haljine su odlične zbog mogućnosti nošenja modernog bikinija ispod; bilo da je sa cool uzorkom ili jednostavan sa ukrštenim naramenicama naprijed i pozadi.  Za momke koji bi u gužvi nosili cvijetne krune preporučujem široke  majice i kratke hlačice raznih boja. Ukoliko baš ne želite cvijeće u kosi onda ga stavite u svoju bradu!

elle-25-coachelle-street-style-day-3-v-xln_zpsf5d6e9b8

Coachella 2015

tumblr_mw2n2hxZ0Y1qmeg7ho3_1280

South by Soutwest 2016

“Texas boy / girl”

Denim se čini najrelevantnijim od svih trendova koje smo vidjeli kroz decenije.To je zbog njegove odlične funkcionalnosti  i neutralizirajućeg elementa kroz svaki izgled. Također, jednostavan je za nošenje, te je tako najbolja opcija za sve festivalce. Denim košulja na kopčanje uvijek može biti svezana oko struka ukoliko postane prevruće ili biti nošena kada postane hladno u toku noći. Za muškarce denim je odličan jer dolazi u mmnogim oblicima i dizajima npr. najbolji denim look po mom mišljenju  je kada jakna ili košulja imaju mrljice po sebi. Ovo čini savršen unisex izgled za kulerske i prohladne festivalske noći.

Bonaroo 2015                                             Austin City Limits 2015

 

images

                                      Bonaroo 2015

photo 1                                      Austin City Limits 2015

 

Mustre i uzorci svuda!

Pokušavanje spajanja uzoraka sa svojim outfitom može ponekad biti naporno ali zabavni dio oko festivala jeste upravo to što se uzorci ne moraju slagati. Paisley je hit ovog proljeća ali je često težak za pronaći. Ono što dobro funkcioniše uz Paisley u svakom stilu su kožne pantole, jakne i kačketi. Neslaganje uzoraka postaje zabavno, daje slobodu i samopouzdanje u nošenju ovih lookova koje nikada ne biste obukli tokom radnih dana. Različitost uzoraka također donosi i vibracije proljeća i muzike svirane na koncertima. Najbolji izbor pritova ovog proljeća je Paisley, cvijetni, Jacquard i svi oni na koje možete pomisliti kada kažemo ’70te.

images

Paisley uzorak

Untitled

Jacquard uzorak

images (1)

Cvijetni uzorak

 

coachella-fashion-2015-pictures rs_634x1024-140414125551-634.coachella.cm.41414

Coachella 2015

Sea Punk

Razlog kose u bojama duge, što nas prati zadnjih pet godina jeste upravo trend ‘Sea Punk’. Ova kategorija „isplivala“ je 2011 kada je započela i nostalgija za ’90im koja je bila plasirana na internetu poput šale. Svejedno, ovaj trend je ipak relevantan u muzičkoj kulturi. Elementi koji upotpunjuju Sea Punk look su satenski i sjajni materijali u bojama poput krljušti na ribama, boje koje se oslikavaju u ulju na betonu nakon kiše, neonski nakit uz iste ruževe, choker- ogrlice, patike sa platformama, PVC asesoari i torbe, lude boje kose uz beskonačnu listu sličnih stvari koje prate ovaj trend.

9dmzyl-l-610x610-jacket-pink-holographic-raincoat-windbreaker-holographic+windbreaker-pale-cool-pinky-girly-swag-seapunk-vaporwave-cyberpunk-kawaii-japanese-rainbow-rain+jacket-coat-grunge-90s+styl e66aff28beea40f62115684087d9f9a3 gwen-stefani

Amina Suleimanagich

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!