Emina Husedžinović Ibrahimović jedna je od najvećih imena bh. modne scene. Upravo njoj pripala je uloga da zatvori 36. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo svojom novom kolekcijom pod nazivom „Chiaro scuro“.

“Chiaro scuro“ je kolekcija visoke mode koja se sastoji od prekrasnih lepršavih i elegantnih haljina ručno izvezenih i dorađenih u  monohromatskim bojama osvježenim sa modro plavom, bojom jorgovana, zlatnom i srebrenom.

Emina je specijalista, mogli bismo reći, za visoku modu koja kroz svoje kolekcije glorifikuje ženu, njenu profinjenost ali i snagu.

“Kao što godinu za godinom kolekcije za Haute Couture ili drugim riječima najelitniji vrh luksuzne mode, predstavljaju velika dizajnerska imena, u ovoj kolekciji imamo priliku vidjeti fini ručni rad sa krhkim i laganim materijalima- sve da bi se prenijela slika elegancije i sofisticiranog večernjeg mininalizma. Nešto slično možete vidjeti  kod dizajnera poput Oscar de la Rente, Elie Saab pa sve do jačih tekstura Jean Paul Gaultierovih kolekcija kreiranih u Pariškom studiju odobrenom od strane Chambre Syndicale de la Haute Couture. Kolekcija prošarana večernjom notom sa odličnim smislom za stil i dobro odrađenim krojevima.” komentar je glavne modne urednice Ene Berbić na prikazanu kolekciju.

 

Čini nam se da osim što ova modna dizajnerica važi za jednu od najjačih u svojoj branši ona nikako ne podliježe ekonomskoj diktaturi kada je kvalitet njenih kreacija u pitanju. Emina je neko ko svakom svojom kolekcijom predstavi nešto novo te je svaka slijedeća, rekli bismo, njen  izazov samoj sebi.

Kolekciju pogledajte kroz ekskluzivne fotografije koje vam donosimo za završne večeri 36. NIVEA BH Fashion Week-a Sarajevo.

Amra Avdić

Komentari

Komentari