Piše: Selma Berbić

Drage moje dame! Konačno je došao na red i moj dugo iščekivani blog na temu black and white.Ova ahromatska kombinacija uvijek ima posebnu draž, nikada ne izlazi iz mode i uvijek je in-nepogrešivi izbor. Crna je klasična i može se kombinovati sa svim bojama, a meni je omiljena u kombinaciji sa bijelom. Odabrala sam ovu kombinaciju jer se može nositi i u dnevnoj kao i u večernjoj varijanti.

Bijela suknja sa laganim volanima koja je ove sezone veliki hit odlično pristaje uz jednostavan crni džemeper sa kožnim završetcima- džepovima. Naravno, prilagodila sam crne baletanke sa ‘animal printom’, te bijelu torbicu koja savršeno pristaje čitavom outfitu.

IMG_4788

psd1

psd3

selekcijaps-d

 

No, voljela bih da vam kažem šta za mene predstavlja kombiniranje crne i bijele, naročito u svijetu mode.
Sam Yves Saint Laurent, jedan od velikih imena u modi, tokom svog rada za Maison Christian Dior u mladosti volio je kombinacije crne i bijele boje. Jednostavno, baš kao i crno-bijela fotografija: kada nekoga slikate u boji – slikate njihovu odjeću, kada ih slikate u bw slikate njihovu dušu i personalnost. Jedna od fotografija koja dokazuje obje stavke jeste upravo ikonska modna fotografija ”Dovima with Elephants” slikana od strane poznatog fotografa Richard Avedona u Parizu 1955. Godine. Link filma o Yves Saint Laurentu koji opisuje ovaj historijski momenat u modi možete pratiti ovdje:

Richard Avedon – ”Dovima with Elephants”

dovima

Moj outfit:

Dzemper-Zara
Suknja-Zara
Torba-Zara
Baletanke-Guliver

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!