Dragi moji zaljubljenici mode, kao jedna od vas mogu s sigurnošću da kažem da sam se jaaaako radovala i ovoj temi!

4 - Copy

Black and white, white and black, sve to zvuči vrlo simple, ali ponekad zna da ispadne baš onako kako ne bi trebalo. Kao i u skoro svakom trendu trebamo se pridržavati određenih pravila. Mnogi kažu kako je stil nešto osobno i kako ne mora svatko da mari kada je u pitanju isticanje elegancije na svoj način, uz što se lično ja nikada ne bih složila.

 

Kao i u svemu u životu, i ovdje postoje određene norme, a ako pričamo o black and white temi, meni zvuči na prvu vrlo jednostavno, ali postoji mnogo potencijalnih pogreški u stvaranju idealnog kontrasta što je jedna od važnih odlika svakog modnog pravca. Upravo iz istih razloga sam se odlučila za baš ovu varijantu.

6

Odabrala sam usku crnu večernju haljinu. Večernje kombinacije obožavam i s njima se najviše poistovjećujem i pronalazim način da prikažem ono što zamišljam.Haljina je jednostavna, ali sa detaljem u gornjem dijelu iste i dužim rukavima odaje notu elegancije i ženstvenosti.

 

Ova dužina haljine ili suknje (u zavisnosti šta preferirate) je u posljednje dvije godine apsolutno trend koji naše društvo prati. Reklo bi se, nepogrešiv. Haljinu koju nosim možete pronaći u Bershki.

 

8

 

Što se obuće tiče, štikle koje sam odabrala za ovaj outfit možete pronaći u Top Shop-u. Model koji nosim je godinama najtraženiji, a u ovoj temi totalni pogodak jer posjeduje dvije ahromatične boje- crnu i bijelu. Baš poput nekada osmišljenih ”bi-coloured” cipela Coco Chanel. Kao što vidite, one nisu jednostavne, na njima su prošarane mustre cvijeća koje razbijaju monotoniju kompletnog look-a.

7

Kada je make-up u pitanju ; na meni je najčešće isti klasični look po kojem sam i prepoznatljiva, s tim da uz ovaj stil nisam mogla suzdržati od crvenog karmina -po meni, najženstvenijeg. Opet, kao što je Chanel znala reći ”Muškarci mrze žene koje kukaju, dodaj još ruža i nastavi!”.

Da bi se kompletan dojam elegancije upotpunio, neizostavna je jednostavna punđa jer smatram da ovaj način oblačenja zahtjeva dozu smirenosti i klasike, istovremeno sa vatrenošću i seksipilom!

9

ASP_7656 ASP_7654

 

Moj outfit:
Haljina: Bershka

Cipele: Top Shop

Torbica H&M

 

Moje sugestije:

 

Haljina

http://m.zara.com/ba/en/woman/dresses/view-all/front-zip-dress-c719020p3200109.html

 

Cipele

http://m.zara.com/ba/en/woman/shoes/view-all/contrast-print-high-heel-shoes-c719531p3154849.html

 

Torbica

http://m.zara.com/ba/en/woman/bags/view-all/mini-chain-messenger-bag-c719532p3210006.html

 

 

Ilma Delić / Modna Blogerica
 

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!