U sklopu 36.NIVEA BH Fashion Week-a Sarajevo  u Zemaljskom muzeju Sarajevo održalo se takmičenje za mlade dizajnere „Perwoll New Generation“ 2016.

Pobjednica i nositeljica titule „Perwoll New Generation“ 2016 je Selma Bijedić iz visoke škole „Logos“ iz Mostara. Ona je osvojila glavnu nagradu koje iznosi 1000 eura i besplatnu revijalnu prezetaciju  svoje nove kolekcije na 37. Nivea BH Fashion Weeku Sarajevo jesen/zima 2016.

Selma je odmah nakon proglašenja dala ekskluzivnu izjavu za Ženski.ba u kojoj kaže kako je presretna zbog ovako velikog priznanja njoj  kao mladoj dizajnerici, te da se raduje svojim daljim projektima jer je moda ono što ona zaista voli. Svoju kolekciju za nas je opisala kao dobro i zlo, jin i jang, kao prezentaciju žene koja je u isto vrijeme nježna ali i jaka, žena ratnica. Po našim utiscima rekli bismo kako mlada dizajnerica svoju kolekciju kreira na granici između minimalističkog i futurističkog stila što je zaista izdvaja kao jedinstvenu.

ASP_9468 ASP_9478 ASP_9481 ASP_9484 ASP_9485 ASP_9487

U konkurenciji studenata ispred Tehničkog fakulteta Bihać odsjek tekstilni dizajn najbolju kolekciju imao je Alen Plančić.

U konkurenciji studenata ispred Tehnološkog fakulteta Banja Luka, odsjek modni dizajn najbolju kolekciju imala je Vedrana Matošević.

U konkurenciji samostalnih mladih dizajnera, stručni žiri odabrao je na trećem mjestu Jelenu Gvozden, drugoplasirani je Mario Vijačkić i prvoplasirana je Slađana Zgonjanin.

Ovih 5 mladih dizajnera stekli su učešće na 37.NIVEA BH Fashion Weeku Sarajevo jesen /zima 2016.

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!