ASP_9007

Sinoć je završena i druga večer 36. NIVEA Fashion Week-a Sarajevo koja je svoje posjetitelje ostavila sve samo ne ravnodušnima. Danas za vas donosimo i komentare naše glavne kolumnistkinje Amine Suleimanagich i modne bloggerke Renate Mišanović. Podsjećamo kako je Amina studentica na jednom od top tri fakulteta za modu na svijetu  Parsons The New School for Design dok je Renata Mišanović neko ko je dugo godina u modi noseći mnoge kolekcije po svijetu.

 

Drugu večer otvorila je Tea Zubović sa svojim brendom ART by TEA. Kolekcija nosi naziv “Inspired by Klimt” a moramo istaći kako se koncept ovog brenda zasniva na ručno oslikanim kreacijama.

„ Primjetna je odluka dizajnera da koristi artwork koji oslikava žensku formu. Klimt je slikao žene u elegantim haljinama kroz razne poze. Različite dužine kreacija  pružaju izbor elegantnoj ženi da istakne sebe u onoj koja joj najbolje odgovara.“ komentar je naše  glavne kolumnistkinje Amine na predstavljenu kolekciju.

 

Nakon prve uslijedila je kolekcija ljetnih haljina Ate Omerbašić rađena od pamuka i svile, neki put kombinirana sa tkanjima industrijski proizvedenih niti.

„Ova kolekcija vuče inspiraciju iz sjevernih motiva, Norveška, Švedska itd… Inkorporacija boja u kontrastu je sa crnom kako bi se kreacije mogle nositi kako u dnevnoj tako i u večernjoj varijanti. Obuća kombinovana uz dizajn daje pomalo opasan izgled uz nježnije  haljine“  Aminin je komentar za ovu kolekciju.

Ksenija Stanarević Đukić –Vera Fashion predstavila je kolekciju Couture koje se ističe korzet krojevima i kvalitetnim materijalima, a svaka haljina priča jednu priču. Njena kolekcija nosi naziv „MIMINAWEWE“ što na Swahiliju znači TI i JA !

Modni Atelje Stella prikazao nam je njeno veličanstvo-čipku.

Modni studio Anastasija iz Banja Luke prikazao je svečane haljine svoje nove kolekcije.

Muški dio publike uživao je u fantastičnim odijelima modne kuće Jeordie’s.

Pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Turske za kulturu i turizam uslijedio je i „TURKISH FASHION SHOW „.

Modni dizajner iz Turske Tolga Cam blještavilom ekskluzivnih kreacija zapanjio je zvanice 36. Nivea BH Fashion Week-a Sarajevo .

 

„ Haljine koje su prikazane u ovom dijelu Fashion Week-a naglašavaju ženstvenost svojim krojevima uz veliku dozu glamura u kome gotovo svaka žena uživa. Ukoliko pogledam period koji nam se bliži, maturantice će moći pronaći inspiraciju u predstavljenim kolekcijama, nešto što će sa sigurnošću dočarati njihov stil i istaći ih iz mase” komentar je Renate na četiri kolekcije u kojima su haljine za svaku damu.

 

Amra Avdić

 

 

 

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!