Slobodno možemo reći kako je ova godina zapravo godina povratka „Lingerie“ looka na velika vrata.

Kada uopšte pomislimo na jedan ovakav izgled prva asocijacija koja nam pada na pamet jeste korzet nošen kao top ili mali babyddoll top kombinovan sa jeansom kako je rađeno u ranim 2000tim. Iako korzet može biti u zadivljujuće artističkom duhu svejedno nema razloga da ne bude nošen uz sako te uske hlače za zavodljiv ali uglađen izgled. Definitivno se još uvijek možemo voditi onim kako je „Lingerie“ look izgledao ranije te ga tako i sada primjenjivati. Međutim, isti je dosta napredovao u skladu sa godinama u kojima živimo. Gledajući sadašnji uticaj ovog izgleda na modu vidimo gotovo pa  stidljivi izgled sa sasvim malo nagovještaja čipke, prikazivanje sasvim malo grudnjaka ispod jedostavnog V- izreza dodajući neki svečaniji elemet.


LingerieDressing2016-FeaturePhoto-NTL-660x400 - Copy
LingerieDressing-Celebs-NTL-1024x474

Neki od najvećih dizajnera uzimaju naše omiljene dijelove donjeg rublja, te prožimaju svoje kolekcije istima. Piste Alexander McQueen-a bile su ispunjene  akcentom na čipku ispod low cut dizajna.  Balenciaga se odlučio za eterični romantizam kroz dizajne poput jednostavne bijele spavaćice. Mnogi drugi dizajneri su se igrali romantičnim i klasičnim dijelovima donjeg rublja čineći ih u isto vrijeme i zavodljivim pokazujući da se takvi komadi ne moraju nositi bez ičega kako bi izazvali efekat već zapravo mogu biti dio koji upotpunjava tzv. slojevito oblačenje.

LingerieDressing2016-Runways-NTL-1024x529

Kolekcija koja definitivno predstavlja najbolji prikaz ovog stila je Dolce&Gabbana Sparkling Night kolekcija 2016. Kraljevski zelena, zlatna, platinasta i dr. su boje korištene za kolekciju uz niski struk i lijepo izvezenom čipkom u svrhu stvaranja efekta donjeg rublja.

dolce-gabbana-summer-2016-women-sparkling-night-collection-lingerie-dresses-04-560x560 - Copy dolce-gabbana-summer-2016-women-sparkling-night-collection-lingerie-dresses-03-560x560 - Copy dolce-gabbana-summer-2016-women-sparkling-night-collection-lingerie-dresses-02-560x560 - Copy dolce-gabbana-summer-2016-women-sparkling-night-collection-lingerie-dresses-01-560x560 - Copy

Ovo je upravo jedan od stilova koji ističu ženstvenost laganim i prozračnim kreacijama, te u isto vrijeme prikazuju i snagu žene kroz njen odvažan sexipil. Ipak, najvažnije je kako vi to nosite a ovaj stil iziskuje samopouzdanje ili ga ipak, daje? Vi odlučite!

 

 

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!