Dva mjeseca nakon ženevskog SIHH-2016 kolekcionari su najavili sljedeći talas inovacija.

Baselworld je najveći svjetski sajam časovničarstva koji svake godine okuplja najveće svjetske proizvođače satova i nakita. Baselword se održava u Bazelu od 17. do 24. marta, a ove godine sijali su satovi modne kuće Chanel, Dior, TAG Heuer i mnoge druge.

Prvo, između ostalog, predstavljena je nova verzija sata Chanel – “Première” sa roze ili tirkiznim kožnim trakama, ubačene u dugom lancu, a kolekciji Mademoiselle Privé pridružuje se model sa sitnim zlatnim pticama na brojčaniku. Drugi model koji je zasijao punim sjajem bio je izuzetan Grand Soir Kaléidiorscope № 5 – modne kuće Dior. Časovničari modne kuće Dior mogu biti potpuno ponosni na ovaj model sata.

Jedan od najvažnijih ženskih satova koji se izdvojio jedinstvenim dizajnom bio je novi Breguet – Perles Impériales High Jewellery, koji sadrže brojne reference istorije brenda. Kuća Chopard predstavila je ažuriranu verziju sata Happy Diamonds. Što se tiče De Grisogono, oni su predstavili “smart” marke satova, nastali u saradnji sa Samsungom, ukrašeni dijamantima i obdareni prepoznatljivim “detaljima” na kaišu – oni će definitivno postati jedan od najpoželjnijih luksuznih predmeta ove godine.

Pogledajte najimpresivnije modele satova sa Baselworlda.

 

Izvor: grazia.rs

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!