Drage dame,  danas vam donosimo vizualni identitet teme ”Futurizam”. Kada pričamo o ovom smijeru, nemoguće je reći da su samo 3D printanje, ‘reciklizam’, ili kolekcije od organiskih materijala dio ovog smijera. Naravno tu se nalaze i ahromatske šare, crna i bijela, mnogo plexiglasa i plastike. Mnogo napadnih zlatno-srebrnih asesoara i sve to ukombinovano sa ponekom notom neon boja. Za danas sam vam pripremila nekoliko takozvanih ”modboard-ova” za inspiraciju ukoliko se želite obući u ‘Futurističkom stilu’ te par kolekcija poznatih dizajnera koje oduzimaju dah!

Dakle, pogledajte.

 

MOODBOARD2 FUTURIZAM

MOODBOARD3 FUTURIZAM

MOODBOARD1 FUTURIZAM

Kolekcija Iris Van Herpen – 3D:

Iris-van-Herpen-Spring-Summer-2015_dezeen_468_8 Iris-van-Herpen-Spring-Summer-2015_dezeen_468_30 Iris-van-Herpen-Spring-Summer-2015_dezeen_468c_0

Iris-van-Herpen-Spring-Summer-2015_dezeen_468_3dezeen_Magnetic-grown-dresses-by-Iris-van-Herpen-and-Jolan-van-der-Wiel_1

 

Kolekcija H&M Conscious – kako ju naziva ova kompanija ”Moda dobra za ljude, planetu i vaš novčanik”. Malo skuplja linija od klasičnog H&M Basic-a, međutim rađena samo sa prirodnim materijalima te sa etičkim načinom rada i prozvodnje. Ove godine, u kolaboraciji sa poznatim pariškim muzejom za dekoraciju i umjetnost, Musée des Arts Décoratifs ”, koji se nalazi u palači Louvre ”Palais du Louvre” izašla je H&M Conscious kolekcija.

ucq5dam.web.318.371

kj

I naravno kada pričamo o futurizmu, ne možemo zanemariti inovacije koje su promijenile modu. Jedna od takvih je poznata torba Bottega Venete koja je osvojila modni svijet od trenutka kada je osmišljena. Luksuzna modna kompanija, osnovana u Veneciji 1966. Godine poznata je po inovaciji u svijetu asesoara. Naime, torba pravljena od pletene kože da bi dala utisak sasvim obične pletene torbe, te je u stilu same Bottega Venete ili u prevodu ”Venecijanska Radnja”, vrlo simplistična i otmjena, te naravno pravljena ručno. Vrlo često čak i ljudi upućeni u svijet mode ne znaju prepoznati da je ovo upravo inovacija te kompanije. Dakle, ovaj način pravljenja torbi naziva se ”INTRECCIATO” a osmišljen je od strane ove kompanije te je još uvijek glavni trademark njihovih torbi.

45283620xe_13_ap 45290460xs_13_ap 45293249ew_13_ap BV_EC_13-01-2016-MB0727361

Ena Berbić

 

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!