Imala sam priliku da dobijem jednu od najljepših i najveselijih tema ovog mjeseca. Sama Španija asocira na žarke boje, vesele a ujedno i onako rečeno ”pozitive vibes”.


Upravo tako sam se i osjećala kada sam radila po meni vrlo izazovnu i zahtjevnu temu. Za ‘Spanish Influences’ look, sam odabrala haljinu, bijele podloge, ali sa dosta cvijetnih detalja u gornjem i donjem dijelu. Spoj boja i cvjetova daje upravo odraz onakav kakav sam i sama htjela postići, a to je da prvenstveno odgovari na datu temu i da se svi ciljevi stope u notu koja se i treba ostvariti. Ovo što možete vidjeti spada u kolekciju ljetnih haljina, 2011 godine, Stella McCartney. Inače kolekcija prepoznatljiva po izrazito jakim i svakako spojivim bojama.

ASP_4573Drugi dio ove kompozicije jesu i same sandale, koje možete pronaći u Zari. Vrlo su interesantne i upadljive baš zbog boje koja razbija monotoniju svakog look-a a dodaje kompleksnosti ovog. Moram navesti da su i jako udobne, što je velika prednost i dokaz da izuzetno lijepe i interesantne stvari ne moraju baš uvijek da ‘bole’ kao što su nas djevojke kao male učili – ”Beauty hurts”!

ASP_4604Kada je u pitanju nakit, veliku zahvalu dugujem ‘Zlatarni Taurus’ koja mi je omogućila samo slikanje u njihovom predivnom prostoru i obezbijedila predivan nakit. O samom nakitu mogu samo reći ”Slika govori 1000 riječi”, jer je očito na fotografijama kako njihove kolekcije savršeno izgledaju, naročitu u spoju sa kompletnom kombinacijom. Cvijetni i mrežasti dezeni kao i ljetne asicijacije protkane kroz njihov fini dizajn idealni su za svaku ženu koja voli izgledati elegantno i sređeno.

ASP_4559ASP_4581ASP_4603Što se frizure i make up-a tiče, samoinicijativno sam odabrala ove ‘beauty’ šeme kao i u prethodnom blogu na temu Minimalizam. Valovita kosa je, barem po mom mišljenju, jedna od odlika same teme: biti što opušteniji i pozitivniji je totalni pogodak, i naravno neizostavni crveni karmin odaje veliku dozu zadovoljstva i ženske seksipilnosti. S pogledom na Aminin fantastični članak ”Frida, Madre de la Mode” o umjetnici Fridi Kahlo i dizajnerima koji su intepretirali ovaj trend, odlučila sam se fokusirati na frizure viđene na ‘Diane Von Furstenberg’ pistama u novoprezentiranim kolekcijama, koje su ono što je i sama dizajnerica nosila kao mlada djevojka.

ASP_4605ASP_4574ASP_4599

Moje sugestije:

Slična haljina (cvijetni uzorci, print, crna/bijela podloga+nekoliko boja):

H&M
http://www2.hm.com/en_gb/productpage.0343720013.html

Zara
http://www.zara.com/ba/en/woman/dresses/view-all/floral-dress-c719020p3250155.html

Slične sandale:

Zara
http://www.zara.com/ba/en/woman/shoes/view-all/high-heel-platform-sandals-c719531p3154095.html

Nakit :

Zlatarna Taurus
https://www.facebook.com/zlatarna.taurus

Fotografije: Azur Salihovic

Za više o radu našeg fotografa pogledajte njegov oficijelni Facebook page: Azur Salihovic Photography

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!