Udruženje manekena i modnih kreatora BiH početkom godine raspisalo je treći natječaj za natjecanje mladih neafirmiranih modnih dizajnera pod nazivom “Perwoll New Generation 2016”. Stručni žiri koji čine profesori iz struke, afirmirani modni dizajneri i istaknute ličnosti, izabrali su 19 finalista, koji će imati priliku pokazati svoje stvaralaštvo na prestižnoj pisti najutjecajnijeg modnog događaja u regiji 36. Nivea BH Fashion Weeku Sarajevo, na natjecanju mladih dizajnera – “Perwoll New Generation 2016”.

Finalisti

Među 19  finalista “Perwoll New Generation 2016” – natječaja za mlade dizajnere nalaze se mlade BH dizajnerske nade od kojih su neki završili studije za modni dizajn ili su još uvijek studenti Tehnološkog fakulteta Banja Luka – odsjek tekstilni dizajn, Tehničkog fakulteta Bihać – odsjek tekstilni dizajn, Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo – odsjek produkt dizajn, Visoke škole “Logos centar” Mostar – odsjek dizajn, Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu – odsjek modni dizajn i dr…

 

Finalisti natječaja za mlade dizajnere “Perwoll New Generation 2016”, koji će se održati u sklopu 36. Nivea BH Fashion Week Sarajevo početkom aprila su:

Aleksandra  Cvetičanin, Alen Plančić, Armin Ćosić, Amra Alibabić, Amar Migalo, Dragana Todorović, Edina Sipić,  Gorana Pantić, Jelena Gvozden, Lejla Bjelak, Mario Vijačkić, Nermina Jašarspahić, Patricia Prskalo, Franceska Valentina  Sabljić, Selma Bijedić,  Slađana Zgonjanin, Tina Tubin, Tihana Todić i Vedrana Matošević.

 

Učesnici natječaja mogli su izabrati jednu ili dvije teme za revijalno predstavljanje, od kojih jedna tema nosi naziv “Fashion a look back”, odnosno “Nazad u prošlost” a druga tema “Fashion Forward” odnosno “Naprijed u budućnost”.

 pobjednice maja i lucija perwolll new generation 2015 (3)-H1200

Pobjednice Maja i Lucija- Perwoll New Generation 2015.

pobjednice maja i lucija perwolll new generation 2015 (4)-H1200

Pobjednice Maja i Lucija- Perwoll New Generation 2015.

POBJEDNICI NATJECAJA ZA MLADE DIZAJNERE 2015

Pobjednici natjecanja za mlade dizajnere 2015.

Stela Zubak Jovanović kao jedna od najpoznatijih osoba iz svijeta mode u Bosni i Hercegovini, već godinama radi u službi mode i ljepote, prava je ambasadorica domaćeg BH modnog dizajna, u toku 2015 godine dobitnica međunarodnog priznanja poboljšanja kvalitete kulture u zlatnoj kategoriji za doprinos razvoja BH modne scene i međunarodne nagrade za kvalitet kao najbolje model management agencije u Bosni i Hercegovini i Istočnoj Evropi, posljednjih je 20 godina posvetila upravo domaćim modnim dizajnerima i modelima – promovirajući ih kako u BiH tako i u cijelom svijetu kao manadžerica model management agencije Abc Models Mgmt te kao utemeljitelj i predsjednica Udruženja manekena i modnih kreatora BiH.

20160225_214838

Osim toga, Stela Zubak Jovanović dobitnica je nagrade i priznanja portala Zenski.ba kao jedna od 20 najuspješnijih “Super žena” među 150 nominiranih uspješnih žena, a o potencijalu mladih BH modnih dizajnera izjavila je: “U posljednjih 36 sezona, novčano smo i logistički pomogli više stotina afirmiranih i neafirmiranih modnih dizajnera iz cijele BiH, kojima je dizajn odjeće profesija a ne samo hobi. Svake godine, vidan je kvalitet među mladim BH dizajnerima, što znači da je budućnost pred njima! Ispunjava me radost kada vidim uspjeh našeg prvog pobjednika natječaja za mlade dizajnere “Perwoll New Generation” Marka Fehera, koji je ove godine dobio poziv za London Fashion Week. On je zasada naš jedini BH modni dizajner koji je ikada dobio poziv na London Fashion Week a ja se iskreno nadam da će i među drugim mladim dizajnerima biti onih koji će ostvariti uspješnu karijeru u svijetu mode. Ono što nas očekuje na ovogodišnjem 36. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO i platformi “Perwoll New Generation 2016″ su svakako talentirani i vrijedni mladi ljudi, čija vremena tek dolaze. I na kraju, veliku zahvalnost za realizaciju ovog značajnog modnog događaja dugujemo renomiranom brendu Nivea, koja je oduvijek usko vezana za modu i prati aktuelne modne trendove. Zahvalnost dugujemo i brendu Perwoll, koji zahvaljujući svom kvalitetu i načinu na koji čuva tkaninu i intenzitet boja, sigurno predstavlja vjernog prijatelja svakoga od nas a naročito novi Perwoll Care&Repair koji osim što pruža zaštitu tkanina i intenziteta boja, odlično miriše”.

 

MARKO FEHER POBJEDNIK NATJECAJA ZA MLADE DIZAJNERE 2014

Marko Feher

Marko_Feher_AW15_014-H1000

marko feher u vogue

 

Ovogodišnje izdanje “Perwoll New Generation 2016” održaće se početkom aprila, u sklopu 36. Nivea BH Fashion Week Sarajevo.

O talentu mladih BH dizajnera i o procesu odabira Top 5 dizajnera, među kojima i pobjednika natječaja za mlade dizajnere – “Perwoll New Generation 2016”, odlučiti će stručni žiri u sastavu profesora iz struke, urednika modnih magazina, afirmiranih modnih dizajnera, modnih fotografa te predstavnika Udruženja manekena i modnih dizajnera BiH.

Pobjednik, točnije, nositelj treće “Perwoll New Generation 2016” titule dobiva 1000 eura.

Svih Top 5 dizajnera kao nagradu će dobiti priliku da se široj javnosti kvalitetno revijalno predstave s svojom novom kolekcijom na 37. Nivea BH Fashion Week Sarajevo jesen/zima 2016, a što predstavlja ozbiljnu platformu za njihov daljnji poslovni razvoj.

 

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!