Čokolada i žitne pahuljice glavni su sastojci grickalice koju obožavaju i djeca i odrasli, a vrlo ju je lako napraviti. Zasladite se neodoljivim čokoladnim hrskavcima
Volite li čokoladu, a jede vam se i nešto hrskavo, onda su čokoladni hrskavci stvoreni za vas. Napravite ovu čokoladnu grickalicu gotovu u pola sata koja može zamijeniti i popularnu slanu grickalicu, kokice.
Sastojci:
– 160 grama Nutelle
– 1 vanilin šećer
– 150 grama čokolade u kockicama
– 20 grama maslaca
– 100 grama žitnih pahuljica
Priprema:
1. U zdjelu stavite Nutellu, dodajte vanilin šećer, čokoladu u kockicama i maslac.
2. U lončiću zagrijte vodu i kada je voda blizu stupnja ključanja stavite u nju čašu te ostavite dok se sastojci ne otope i ne prožmu. Kako bi se sastojci što više stopili promiješajte ih kašikom.
3. U posudu uspite žitne pahuljice te preko njih prelijte otopljenu čokoladu i dobro sve skupa promiješajte.
4. Pomoću kašike oblikujte hrskavce i posložite ih na papir za pečenje.
5. Hrskavce stavite u zamrzivač i pustite da odstoje 20 minuta kako bi se čokolada stisnula. Izvadite hruskavce iz zamrzivača i – u slast!
Savjet: Po želji otopljenom čokoladnom preljevu dodajte veće komadiće badema koji će ovu slasticu učiniti još više neodoljivom.
U videu pogledajte izradu čokoladnih hrskavaca.
Izvor: zadovoljna.hr