Hedi Slimane-ova interpretacija Saint Laurent klasike je kroz kolekcije ostala mutacija subkulturalnih referenci, oslanjajući se na uniforme muzičkih, socio-političkih, umjetničkih pravaca. Britanski indie-rock chic, grunge ili goth metal, you name it, Slimane je odatle iscrpio inspiraciju.

Time je istovremeno modificirao shvatanje klasičnog black-tie izgleda ali i dao novi smisao subkulturanim modnim stereotipima. Mi smo odale čast tom hibridnom klasičnom izgledu tako što smo izmiksale minimalističku casual cocktail klasiku sa elementima punk, navijačke tj. cowboy country odore. Hijackale smo ogoljenu eleganciju sa elementima subkultura koje žive strast.
Slične jeans komade možete pronaći u H&M-u jeans, kao i simple cipele poput ovih viđenih na Andrei. Haljina u pitanju je weekday a cipele na Aidi dolaze iz Astre. Bomber,koji je krucijalni komad posljednjih nekoliko sezona, možete naći u military shopovima, ali i u second hand dućanima i generalno – posvuda, ipak je to bomber. Plava kožna jakna sa resama dolazi iz naseg тш online vintage dućana, a link možete pronaći ovdje: https://www.facebook.com/tesanovicshkrga/

andrea - aida (4)

andrea - aida (6)

andrea - aida (3)

andrea - aida (7)

andrea - aida (10)

andrea - aida (14)

andrea - aida (17)

andrea - aida (5)

Fotografije: Griffin Studio

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!