Tjesteninu smo navikli kuhati u loncu s puno vode, u koju tjesteninu stavimo tek kada prokuha. Međutim postoji i jedan drugačiji način kuhanja tjestenine u kojem se koristi puno manje vode, a i tjestenina je brže kuhana što znači da se štedi i potrošnja električne energije. Ovaj način kuhanja tjestenine također garantira to da se tjestenina neće slijepiti
U ovom načinu kuhanja tjestenine umjesto lonca koristite malo dublju tavu.
Kako skuhati tjesteninu uz puno manju potrošnju vode i struje?
1. Tjesteninu stavite u praznu tavu, ulijte hladne vode dovoljno da prekrije tjesteninu i tek zatim upalite šporet. Zašto je tjesteninu bolje staviti u hladnu vodu? Zato jer se na taj način tjestenina neće slijepiti.
2. Tjesteninu povremeno i po potrebi promiješajte drvenom kašikom. Ovisno o vrsti tjestenine, vrijeme kuhanja trajat će 7 do 10 minuta.
Dodatan plus: Vodu u kojoj se tjestenina kuhala možete iskoristiti u pripremi umaka za tjesteninu.
U videu pogledajte trik za kuhanje tjestenine u malo vode.
Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr