Učenice I. gimnazije u Zagrebu uključile su se u kampanju protiv nasilja nad ženama sjajnim video igrokazom kojim pogađaju u bit problema.

Osim na stranicama gimnazije na Facebooku kratki se film proširio društvenim rmežama i već ima stotine dijeljenja.

‘Dobro jutro! Kako si spavao?’ – ‘Nisam mogao prestati misltii na tebe.’ – ‘Baš si drag.’

‘I što si radila?’ – ‘Zadaću.’ – ‘Zašto mi se nisi javila?’

Tim rečenicama počinje snažna poruka koju učenice zagrebačke gimnazije žele poslati ilustrirajući stvarnost doživljavanja odnosa i veza. Na snimci vidimo njih dvije kako vrlo brzo izmjenjuju uloge djevojke i dečka, nažalost uobičajene konverzacije u gotovo svakoj vezi. Kroz naizgled površni razgovor jasno se naziru ozbiljni problemi. Velik dio djevojaka i žena odnos ilustriran u videu doživljava kao uobičajen i normalan premda se radi o manipulaciji, emocionalnoj ucjeni i nasilju.

Nezdrave mladenačke veze u kontekstu seksualnog nasilja.

Učenice I. gimnazija, Zagreb snimile su kratki video uradak o temi nezdravih mladenačkih veza u kontekstu seksualnog, ali i drugih vrsta nasilja koja se događaju u vezama. Svakako preporučamo da pogledate!

Posted by Sherajmo odgovorno on Montag, 23. Oktober 2017

 

Video je nastao u sklopu akcije Ženske sobe centra za seksualna prava, Prve gimnazije Zagreb, Srednje škole Novska i Ekonomske škole Daruvar kojoj je cilj utjecati na osvještavanje javnosti o problematici seksualnog nasilja putem interneta i društvenih mreža nad i među djecom i mladima kroz promociju kampanje Sherajmoodgovorno.

Akcija će biti predstavljena u petak 27. listopada na tržnici Utrine dok je za utorak, 31. listopad, planirano predavanje u prostoru Knjižnice Grada Zagreba u Travnom kojem je cilj informirati roditelje i širu zainteresiranu javnost o pojavnim oblicima elektroničkog i elektroničkog seksualnog nasilja, posljedicama koje nasilje ostavlja te mogućnostima zaštite, pomoći i podrške djeci i mladima koji doživljavaju nasilje.

Video učenica I. gimnazije nastao je prema predlošku pjesme autorica Jessice Romoff i Mile Cude.

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!