Nova make up sezona je počela i sve je samo ne dosadna.

Imamo jednu lošu i jednu dobru vijest za vas! Znate da je došlo vrijeme da odložimo kupaće kostime, ali zato na redu je ultra-color šminkanje jeseni i jedva čekamo da isprobamo.

Zapravo, nova sezona donosi eksperimentalniju formu, pomalo edgy način šminkanja, ali nije tako komplikovana.

Konačno nam neće biti potrebna horda šminkera, utrošeni sati ispred youtube tutorijala, već malo kvalitetniji make up alat, pogled na sliku i lagano kopiranje.

Primetili smo da vladaju braon, zlatni i bordo tonovi i isprekidane linije koje su sprecifične za tretiranje očiju.

IT devojka kao što je glumica Rainey Qualley diktira beauty pravila sezone i zato maskare, alajnere, karmine i rumenila u ruke, krećemo.

U galeriji ispod smo vam pripremili najzanimljivije trendove koje smo mogli da vidimo na pistama i koji nisu teški za primenu, a pri tome su veoma efektni.

1. Dva tona na usnama

Glumica Rainey Qualley je pokazala zanimljiv trend  – našminkala je donju snu jednom, a gornju drugim tonom braon boje. Preporučujemo da ne budu drastična razlika u bojama karmina ili sjaja na ustima, jer može da izgleda kao da ste krenuli na maskembal.

2. Zlatna sjenka

Vjerujemo da ste koristili već uveliko zlatnu senku, ali sada dobija drugi smisao jer ćete da kraju kapaka paraviti oštru ivicu kao i na uglovima očiju. Nije iskučeno da probate i druge boje sjenki, samo neka budu sedefaste i jače.

3. Crveni karmin + bijela olovka

Kada stavite crveni karmin, nježno ga uokvirite bijelom olovkom. Ne morate olovku pretjerano naglašavati, jer ćete u svakom slučaju dobiti punije usne.

4. Šminka bez šminke

Negovanje prirodnosti i dalje stoji na snazi i u tom slučaju puder igra glavnu ulogu, blago nanošenje rumenila i bezbojni sjaj.

5. Ublaženi gotik

Gornju i donju ivicu očiju iscrtajte olovkom ili alajnerom i produžetak do gornjeg kapka “obojite” u crno. Idealno je za zelena i plave oči koje kreću u izlazak. Ako vam je crna previše jaka, onda je mijenja braon boja.

6. Naglašavanje drugog dijela obrva

Ako pojačavate obrve, sada eksperimentišite samo sa drugim dijelom, naravno i ovdje ne pretjerujte već samo obratite pažnju da budu u bar dvije nijanse taj “krak” obrva istaknutiji.

7. Egipatska ljepota

Inspiracija u obradi očiju koja podrazumeva alajner od ivica do ivica oka i prekid linije na sredini donjeg kapka, kao i crveni karmin definitivno vodi poreklo iz drevnog načina šminkanja popularnog u Starom Egiptu.

 

Izvor: elle.rs

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!