Svako veselje, proslava, svadba, rođendan, kumstvo, svaki lijepi događaj u životu biva propraćen, između ostalog, tortom.

Torta je uvijek bila nešto čemu se svi gosti nekako ponajviše raduju, iščekuju je po cijelu noć, a poslije, kako to tradicija nalaže, prepričavaju kako je bila : preslatka, puno ovog, falilo je onog i tako hiljaduijedna mana.

Teško je pronaći nekog ko svima udovolji.

Vjerovali ili ne – takvi ipak postoje.

Za Mirelu Bošnjak iz Zenice s pravom se može reći da je neko ko do sada nije dobio niti jednu kritiku. Svaki njen rad je propraćen nevjerovatnim ovacijama, oduševljenim pogledima i, kako u narodu kažu : vilicom do poda.

A, sve je počelo tako slučajno i neplanski. Kako je, ustvari, i najbolje.  

Cijelo svoje djetinjstvo provela je u karateu. U tinejdžerskim danima briljirala je na svakom takmičenju, redala uspjehe, nizala medalje, primala pohvale i dostigla u državnu reprezentaciju s kojom je nastavila osvajati trofeje širom Evrope.

Petnaest godina se bavila borilačkim vještinama, a stereotipe da su žene koje se bave sportom manje nježne, uvijek je rušila svojim umiljatim glasom i širokim osmijehom. Pravim, ženstvenim.

Nakon prekidanja veoma uspješne sportske karijere, „stala je na ludi kamen“. Udala se, za kako kaže, svoju najveću životnu podršku, svog Emira, s kojim je dobila i najveći izvor inspiracije – kćerku Daliu.

Da će u dekorisanju torti da se popne na sami vrh stručnjaka u našoj zemlji – nije ni sanjala. Oduvijek je bila svjesna da njene ruke umiju stvarati mnoge interesantne stvari, sve dok nije napravila prvu tortu, nakon koje je u svoj rokovnik počela bilježiti narudžbe.

Za samo dvije godine ulaganja silne ljubavi u dekorisanje torte, svoju ljubav i talenat pretočila je u svojevrsni brend kojeg je nazvala M Luxury Cakes. Sada, njene narudžbe iziskuju da joj dan traje makar 30 sati, jer svi u svojim najvažnijim danima žele jesti isključivo onu tortu koju ona pripremi, dekoriše i koja, u najmanju ruku, izgleda kao nacrtana.

Baš kao nešto što vam je žao pojesti, jer izgleda tako savršeno, besprijekorno i jer odiše ljubavlju koju Mirela uloži u nju.

Dokaz njene besprijekornosti i posvećenosti su neprospavane noći, ponekad i nervoza, ako treba i nošenje podočnjaka naredni dan – ali sve zarad oduševljenja kada slavljenici ugledaju ono što su napravile njene zlatne ruke.

Mirela je krajem jula ove godine za pet dana pripremila pet svadbenih ljepotica i slatke stolove, što je, vjerovali ili ne – preko 800 kolača, a kao najveći ponos izdvaja, možda najveću tortu ikad napravljenu u Bosni i Hercegovini.

Torta visoka preko 1,6 m, odiše neodoljivošću, bajkovitošću, perfekcijom i uistinu, svaki detalj na njoj priča priču za sebe dokazujući sve što smo napisali – predanost, ljubav, posvećenost i nevjerovatan talent.

Mirela, svaka ti čast, već znamo ko će biti zadužen za sve proslave koje bude imao Ženski.ba tim!

Komentari

Komentari