Na ovogodišnjem drugom državnom i prvom regionalnom takmičenju iz klasičnog baleta “Balance 2017.” specijalnu nagradu osvojila je Sarah Kurtalić, učenica JU Osnovne muzičke škole Tuzla, odsjek Balet u klasi nastavnice Baleta Željke Marinić.

Ženski.ba ima veliku čast što se upravo Željka nalazi u našem krugu, obzirom da je jedna od naših Super žena, i zaista se radujemo ovom uspjehu.

Udruženje za promociju savremenog plesa Tanzelarija, zajedno sa svojim partnerima Sarajevskim ratnim teatrom SARTR i Osnovnom muzičkom i baletskom školom “Novo Sarajevo”, organizovalo je  drugo državno i prvo regionalno takmičenje iz klasičnog baleta “Balance” 2017.

Takmičenje je trajalo dva dana, 25. i 26. maja, na sceni SARTR-a. U takmičenju je učestvovalo oko 60 takmičara iz škola/studija iz Sarajeva, Tuzle, Zenice, Mostara, Banje Luke, Rijeke, Beograda i Pančeva.

Na zadnje veče takmičenja upriličen je gala koncert na kojem su nastupili učesnici takmičenja.

Pored takmičarskog dijela, Tanzelarija ove godine je organizovala  i edukacijski dio kroz master časove klasičnog baleta i suvremenog plesa, koji  je vodil Claudia Sovre i Mojca Majcen.

Čestitke našim Sarah i Željki.

 

(Nezavisni.ba / ženski.ba)

 

Komentari

Komentari

Nema više članaka