U okviru održavanja Festivala savremene žene jučer je u restorana Panonski lovac, u kompleksu Panonskih jezera u Tuzli, upriličen susret sa gradonačelnikom.

Domaćin ovog druženja bio je gradonačelnik Tuzle, grada domaćina festivala, Jasmin Imamović.

Mnoge od 100 uspješnih žena iz 17 zemalja svijeta koje su bile govornice na panelima pridružile su se ručku, te iskoristile priliku za razgovor sa gradonačelnikom o svojim vizijama kojih je zaista mnogo.

Jasmin Imamović je istakao da je i ova manifestacija odlična prilika za promociju Tuzle, te je čestitao organizatorima Festivala savremene žene na ideji i njenoj realizaciji.

Na ručku se obratila i Edina Selesković, direktorica Festivala koja je istakla njegovu važnost.

Gosti su uživali u razgovoru i druženju, ali i u bogatoj gastronomskoj ponudi.

Festival savremene žene, koji se održava u Tuzli, od 11. do 14. aprila, okupio je najuticajnije žene iz različitih sfera života, s ciljem osnaživanja položaja žene u društvu i stvaranja jačih veza među njima. Na panel diskusijama koje su održane u okviru Festivala govorilo se o poduzetništvu, politici, razvoju nauke i kulture.

Podsjećamo kako se tokom Festivala u partnerstvu sa udruženjima poslovnih žena iz Slovačke, Češke Republike i Mađarske a pod pokroviteljstvom Višegradskog fonda, održava i OWEN Summit.

Owen summit je jedinstvena prilika za povezivanje žena preduzetnica, podsticanje brojnih partnerstava i zajedničkih poduhvata a upravo su poduzetnice ovih panela bile učesnice OWEN SUMMIT-a. 

Velike zahvale sponzorima koji su podržali Festival savremene žene 2019.:

Sparkasse bank, Meggle, EmGallerie, Deon, Centralno grijanje Tuzla, Grawe osiguranje, Menprom, Mastercard, Kabil, Kypers, Telefunken, Profine, Prolab, Mi-Bospo, Orbico Beauty, Podravka, Cine -Star, Violeta, Olimpija, Vegamix, Povratak, Narodno pozorište Tuzla, Centar za kulturu Tuzla, Mona, Kozmetičko frizerski studio Ogledalce, Solana Tuzla.

Komentari

Komentari