Ako ste se ikad zapitali koliko biste platili da vam na svadbi zasvira Beyonce ili da vam se na proslavi rođendana pojavi Kim Kardashian, možete prestati tražiti. Donosimo vam cjenovnik po kojem zvijezde naplaćuju svoje usluge.

Jednom prilikom Beyonce je nastupala na privatnom dočeku Nove godine. Kraljici B je za taj nastup na račun sjelo  oko 3 miliona KM. Nije loše za jednu feštu.

Oni koji su skloniji muzici Beyonceinog supruga Jay Z-ja, za njegov privatan nastup morali bi izdvojiti između milion i po i dva i po miliona maraka. Nagađa se da je taj iznos uprihodio za nastup na proslavi Nove u resortu Cosmopolitan u Las Vegasu.

Između milion i po i 3 miliona maraka koštao bi vas i jedan rokerski nastup. Naime, toliko svoje usluge naplaćuje grupa Aerosmith.

Britanski pjevač Elton John također voli privatne zabave. Kako ih i ne bi volio, kad su bogatiji obožavatelji za njegov nastup spremni izdvojiti i više od 3 miliona KM.

Možda milion i po maraka ne zvuči puno u odnosu na Beyonceinih tri, ali kad znate da je za taj iznos otpjevala tek četiri pjesme, zažulja vas džep. Radi se o divi Mariah Carey, koja je nastupila na privatnoj proslavi.

Za nastup još jedne glazbene dive, Cher, morali biste izdvojiti oko 2 i po miliona KM.

No ne plaćaju ljudi samo za muzičke nastupe, neki od njih mogu zaraditi i na običnom pojavljivanju u klubu ili na nekom drugom fensi-šmensi mjestu. Uoči svog 21. rođendana glumica Lindsay Lohan mogla je birati gdje će proslaviti punoljetstvo, ali noćni klub Pure u Las Vegasu izborio se za tu ekskluzivnu proslavu. Izborio se, jasno, cijenom koju joj je bio spreman isplatiti (oko 580 hiljada KM), no Lindsay se ipak nije obogatila. Naime, uoči samog partyja otišla je na odvikavanje, a cjelovit iznos morala je vratiti klubu.

Kim Kardashian vjerovatno je najpoznatija posvuduša na svijetu, no i mnogi od nas to bismo bili, kad bismo na tome zarađivali ono što zaradi Kimica. Kad je slavila 30. rođendan, od više je klubova ukupno zaradila skoro 800 hiljada maraka, a cijena za njezino “obično” pojavljivanje na događanjima procjenjuje se na oko 80 hiljada bosanskih maraka.

Izvor: 100posto.hr

 

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!