U svakodnevnici  života uglavnom smo izloženi negativnim vijestima  od crne hronike do odlaska mladih, nezaposlenosti, korupciji, lošoj vlasti, malim platama, nedogovornim poslodavcima i slično, tako da pozitivne priče i ako se dese  kod nas, većina kao da nevjeruje,  i najčešće prođu nezapaženo.  Međutim pozitivnih priča ima.

Primjer lijepe i pozitivne priče u sumornoj BH svakodnevnici je i priča koja nam dolazi iz Gračanice,  a koja nam govori da ima čestitih poslodovaca kojima je stalo do uposlenika, i koji prepoznaju radnike koji hoće i žele da rade.

Kompanija Edo-slad  iz Gračanice je 10.03.2019 godine imala tradicionalnu godišnju zabavu u restoranu Etna za svoje uposlenike, njih oko 200 je uz bogatu trpezu i odličnu muziku, slavilo uspjeh  u radu kompanije koji je iz godine u godinu sve veći.

Direktor  Edin Kamarić  je u maniru vodećih lidera velikih europskih kompanija ove godine specijalno darovao sve  uposlenike koji rade preko deset godina prigodnim poklonima. Sreća i zadovoljstvo tim povodom  48 nagrađenih uposlenika  nije se mogla sakriti , čak je bilo i suza radosnica.

Poznato je da je komanija Edo-slad iz Gračanice porodična firma, osnovana davne 1960 godine , koja je svojim predanim  radom, kvalitetom , zalaganjem i možda najbitnije od svega  ne odustajanjem od svojih vizija. To im je dalo snage da izađu kao pobjednici iz svih  izazova i da postanu lider u proizvodnji kolača i peciva, kao i ugostiteljstva i trgovine.

 

Ono što stalno ističe menadžment je da su za svoj uspjeh itekako zahvalni svojim uposlenicima  i priznaju da su upravo oni jedan od najvažnijih faktora u dosadašnjem razvoju.

Zato svakodnevno rade na tome da Edo-slad bude još  bolji,još  jači i stalno u korak s vremenom , a da se svi uposlenici  osjećaju kao dio ove vrijedne poslovne porodice s direktorom Edinom na čelu .

Komentari

Komentari