Iako na statuama koje su dobile stoji “Najuspješniji sportista”, i u u kategoriji pojedinačnih i kolektivnih sportova, ovo laskavo priznanje pripalo je ženama – teniserki Nefisi Berberović i košarkašici Daniri Musić.

Nefisa je osvajačica srebra na Mediteranskim igrama u Teragoni, u doublu. Dobitnica je i specijalnog priznanja Olimpijskog komiteta. U 2018. godini se popela za više od 700 mjesta na ATP listi, a trenutno je 537. Ovo je uspjeh koji nije zabiležilo mnogo teniserki na svijetu.

Danira je jedna od glavnih karika u ŽKK RMU Banovići. Sa svojim timom je osvojila duplu krunu za sezonu 2017/2018 – Prvenstvo BiH i KUP BiH. Omjer pobjeda i poraza koje je ostvarila sa svojim saigračicama je impresivnih 27:0. Kako je i sama rekla u izjavama za medije, ovo priznanje je u nenim rukama posve zaluženo, iako je u kolektvnim sportovima teško izdvojiti najbolje. 

Osim glavnih priznanja na 25. Izboru sportiste TK, SUPER ženama su pripala i druga priznanja. 

Bivša karatašica, sada trenerica Una Selman Žilić dobitnica je posebnog priznanje za doprinos, promociju i razvoj sporta.

ŽKK RMU Banovići, koji je prema odabiru superženskog žirija nagrađen plaketom SUPER ŽENA za najuspješniji ženski kolektiv u 2017.godini, proglašen je i sinoć za najbolji klub u TK. Još dvije igračice iz ovog tima, kući su ponijele priznanje, i to Dženita Ikanović za nauspješiju seniorku i Nela Kim Popović za najuspješniju kadetkinju.

Čestitamo našim SUPER ŽENAMA i želimo još više uspjeha u 2019. godini na terenu i van njega .

 

Komentari

Komentari