Aida Vrabac Trnačević (33), rođena u Zvorniku, još početkom rata, doselila se u Tuzlu i tu završila osnovnu i srednju školu te fakultet i magistarski studij. Aida je socijalna radnica i radi posao u struci u jednoj tuzlanskoj nevladinoj organizaciji. Međutim, osim posla u struci, Aida ima i kako kaže, „sporedni posao“ – stvorila je brend DeeDee Sparrow i pronašla način da se kreativno izrazi, na taj način odmori i dodatno zaradi.

-„Oduvijek sam si pravila igračke, prepravljala one koje već imam,… baš od malena postoji ta potreba da se kreativno izrazim i svemu dam svoj vlastiti pečat. Kada sam imala nekih desetak godina, od tetke sam dobila na poklon šivaću mašinu i počela sam sa eksperimentisanjem. Znala sam rasporiti i ponovo sastaviti neku haljinu, samo da bih vidjela kako ona izgleda u dijelovima. Upropastila sam mnoge mamine svile :D tako da za taj praktični dio stvaranja DeeDee haljinica mogu reći da sam „samouka“ i nisam „ograničena“ pravljenjem šnitova i krutih krojeva. Jednostavno pustim mašti na volju i dok ne bude gotova, nikad nisam tačno sigurna kako će haljina izgledati. Vrlo rijetko pravim skice“ – ispričala je Aida koja šije uglavno haljine po čemu je DeeDee i prepoznatljiv.

-„Dese se i poneke hlače i kombinezon, kimono, ali najviše volim da pravim haljine. Nekako sam po tome i prepoznatljiva. To je proizašlo opet iz moje lične potrebe da pojednostavim svoj dan i pretjerano ne razmišljam šta obući, a opet da sebi izgledam fino. DeeDee haljinice su karakteristične po udobnosti i multifunkcionalnosti pa lako iz kombinacije s baletankama možeš uskočiti u štikle i imati večernji outfit“ – rekla je Aida koja je kako nam otkriva, od malena hiperaktivna i 24 sata joj nisu dovoljna da obavi sve što je zacrtala u jednom danu.
Mnogo je toga što radi, priprema, stvara i u čemu učestvuje.

-„Ponosna sam na svoju profesionalnu nesebičnost. Kroz svaki modni projekat odaberem podržati i promovisati jednog lokalnog kreativca koji nije imao priliku pokazati svoj rad na nekom eventu poput sedmice mode. Smatram da svako ima svoje mjesto pod suncem, a zajedničkim snagama se napravi jedna lijepa i potpuna priča. Mnoga od tih poznanstava su se pretvorila u predivna prijateljstva“ – rekla je Aida.
-„Svjesna sam da nije moguće uvijek nizati samo uspjehe. Kada se desi da nešto ne ide onako kako sam planirala, pokušavam analizirati situaciju i naučiti nešto iz svega. Za mene u suštini ne postoje neuspjesi, ja na to gledam kao na niz okolnosti koje u datom momentu iz nekog razloga nisu mogle ili trebale da se dese i nastavljam dalje“ – rekla je Aida čije proizvode možete pogledati na Facebook stranici DeeDee Sparrow i na www.deedee.ba

Izvor: zeda.ba

 

Komentari

Komentari