Kad je riječ o modi, mašna je oduvijek bila onaj idealni detalj koji bi zaokružio ženstveni komad odjeće ili obuće. No nitko nije očekivao da će jedan takav klasični detalj apliciran na tenisice proizvesti pravu malu revoluciju kada je Puma krajem 2016. lansirala svoju Heart liniju. Daleko od toga da modeli Suede i Basket nisu imali svoju vjernu publiku, no dodatak mašne učinio ih je najpoželjnijim tenisicama u svemiru i približio raznim profilima ženskih kupaca.

ŠTO MAŠNE ČINI TAKO POŽELJNIMA?

Pa prije svega, to je ženstvena dimenzija obuće koja se klasično ipak nije viđala u nježnijim kombinacijama. Minimalistice su brzo prihvatile originalne modele tenisica kao što su adidas Stan Smith ili Nike Cortez, no te se tenisice ipak nisu uklapale baš u svaki stil. Stoga su neodoljive mašne dale onaj završni touch tenisicama kako bi privukle i najveće skeptike.

No mašna nije ostala svojstvena samo old school modelima već je postala zaštitni znak novih, futurističkih modela tenisica. Uz već postojane retro linije tenisica koje su se unaprjeđivale novim tehnologijama, brendovi konstantno rade i na novim dizajnima. Među njima može se oformiti nekoliko smjerova – posve sportski modeli koji se odlikuju laganim materijalima, anatomskom podrškom stopalu i pojednostavljenim oblicima (slip on “tenisice-čarape” svakako tu vode glavnu riječ) te predimenzioniranim tenisicama koje danas prepoznajemo pod nazivima “ružne” tenisice ili dad sneakers.

Mark Nason Los Angeles By Skechers

Skechers je, primjerice, nedavno lansirao jednu suradnju u kojoj je u prvi plan došao baš takav, futuristički model tenisice. U suradnji s brendom Mark Nason Los Angeles nastala je kolekcija ženstvenog stila sa stavom koja, između ostalog, uključuje i model s mašnom u crnoj i ružičastoj boji. Slip on tenisice koje se samo navuku i spremni ste za izlazak svakako su dobrodošle u svakoj garderobi, pogotovo kada su prozračne poput ovih. Tenisice odlikuje sustav “disanja”, kao i memorijska pjena, što garantira najveću moguću udobnost.

Mark Nason Los Angeles By Skechers

Mark Nason Los Angeles By Skechers

Puma Suede Bow

Puma Suede Bow

Puma Suede Bow

Puma Suede Bow

Puma Suede Bow

Puma Suede Bow

Puma FENTY Bow

Puma FENTY Bow

 

Foto: Instagram, ShoeBeDo

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!