Da ništa više neće biti u svijetu mode saznali smo čim se pronijela informacija da je Donatella Versace odlučila prodati porodičnu modnu imperiju “Versace” Michaelu Korsu za nevjerovatnih 2,1 milijarde dolara. Tako je posle decenija modne tradicije kompanija “Versace” prešla u ruke bogatog američkog biznismena i vlasnika trgovinskih lanaca modnog brenda koji nosi njegovo ime.

 

Kako je saopšteno iz kompanije “Michael Kors” Donatella će i dalje biti dio modnog brenda i tako zadržati svoju ulogu u osmišljavanju i dizajniranju popularne modne linije. U narednom periodu biznismen Michael Kors planira da objedinjene brendove nazove novim imenom “Capri Holdings” čime će obožavaoci oba prethodna brena moći uživati u novom modnom stilu.

Kors planira uložiti dodatne 2 milijarde u razvoj novog projekta, a u planu je i otvaranje 200 do 300 novih poslovnica širom svijeta. Nakon što je prije godinu dana za 900 miliona britanskih funti kupio brend “Jimmi Choo” Kors je najavio modnu revoluciju koja će donijeti velike promjene na globalnom tržištu.

Michael Kors je već dugo u svijetu mode. On je sa samo 14 godina upisao “Fashion Institute of Technology New York” da bi samo nakon devet mjeseci napustio institut i zaposlio se u “Lothar’s boutique” na Manhattanu. Nekoliko godina kasnije odlučio se kreirati sopstvenu modnu liniju. Potom je ponovo dizajnirao za druge kompanije, a najveći trag ostavio je u kompanijama “Chapter 11” i “Celine”, da bi se nakon 2003. godine ponovo odlučio za samostalni rad i dizajniranje ženske gaderobe.

 

 

Izvor: azra.ba

 

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!