BILL GATES poprilično je strog kad su u pitanju djeca i njihovo korištenje tehnologije. U nedavnom intervjuu za The Mirror otkrio je kako njegova djeca nisu smjela imati mobitel do 14. godine.

“Često postavljamo vremenske granice nakon kojih nema korištenja tehnologije, a u njihovim slučajevima to im pomaže da idu spavati u razumno vrijeme”, rekao je. Dodao je kako njegova djeca ne smiju koristiti mobitele za stolom, no mogu ih koristiti za zadaću i učenje.

Njegova djeca, Jennifer Katharine (22), Rory John (19) i Phoebe Adele (16), iznad su granice za posjedovanje pametnog telefona, no i dalje ne smiju imati Appleove proizvode – zahvaljujući Gatesovu dugogodišnjem rivalstvu sa Steveom Jobsom.

I dok se njegove roditeljske odluke nekima čine oštre, istraživanje iz 2016. godine, Kids & Tech: The Evolution of Today’s Digital Natives, pokazalo je kako je prosječna dob kad dijete dobije pametni telefon sad 10,3 godine.

“Mislim da će ta granica pasti još niže, jer roditelji su umorni od davanja svojih pametnih telefona djeci”, kaže za New York Times Stacy DeBroff iz marketinške tvrtke Influence Central.

 

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!