Dragi naši, službeno je stiglo pekmezasto godišnje doba zagrljaja, posvemašnje ljubavi i darivanja, a vi biste i još prije nego ‘pod jelku’ jednu damu, pa da se vas dvoje sretno grijete tokom zime, koja stiže u galopu. Nema problema, ukoliko niste obrijani.

Bježe li žene od vašeg savršeno njegovanog, čisto obrijanog dječijeg lica? I to nakon što ste obrijali muškost jer ste negdje pročitali da su bradata lica nehigijenska i da odbijaju žene, jer se “unutra” mogu naći ostaci prekjučerašnje večere i pepeo od džointa popušenog još na fakultetu i sve bakterije iz svih mjesta koje je vaša od tada brada pohodila?

Ako ste među tom ekipom, sada biste mogli zaplakati. Ako ni zbog čega drugog, ono barem od muke.

Prema studiji Sveučilišta u Queenslandu, nećete imati puno sreće u lovu na damu hodate li naokolo glatko izbrijani jer se ispostavilo da žene zapravo i ne “pale” previše savršeno njegovana bebi-lica.

Štoviše, žene su potpuno lude za muškarcima koji imaju velike, duge brade u koje se mogu uplesti, provlačiti prste kroz njih i, na kraju krajeva: radije bi izašle s “dlakavim čudovištem” nego “obrijancem”.

Istraživanje čije su rezultate australski naučnici objavili u časopisu Journal of Evolutionary Biology, otkrilo je da žene super uzbuđuju i privlače bradati muškarci te bi s njima radije imale dugoročnu vezu nego s nekim mlakonjom baršunasto glatkog lica djeteta.

Ali ne brinite ukoliko ste među onom većinom koja kosu na licu drži sjajnom i urednom. To je također super.

Istraživači objašnjavaju da je to zbog toga što žene bradate muškarce smatraju zrelijima, muževnijima i društveno dominantnijima, što su sve karakteristike za kojima dame tragaju, jer to su upravo to stvari koje muškarca čine dobrim ocem i zaštitnikom.

Evolucijski, žene su “napaljene” na frajere koji mogu brinuti o njima.

Ako smo vas ovim “evolucijskim razlogićivanjem” malo užasnuli u pomisli da žene gomilice hrle bradatim frajerima, nemojte se odmah do kraja prepasti: beba je podsvjesnija želja od brade. Dakle: najprije brada, a tek onda razmnožavanje.

A ako i dalje ne vjerujete nauci, pogledajete oko sebe. Pa saberite ko od vaših prijatelja privlači više žena, ćosav il’ bradat.

Ili prije nego što počnete puštati bradu, pogledajte samo ovog lika, samozvanog kralja Instagrama, koji se odaziva na ime Dan Bilzerian – naizgled preslatko bradati muškarac, ali oko njega ljepotice 24 sata dnevno.

Ukratko, ma što god vam pričali, žene vole brade.

Izvor: Gentleman.hr

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!