Istraživanja pokazuju da vam je jedna od tri kolegice spremna zabiti nož u leđa kako bi se domogle bolje pozicije na poslu ili maskirale vlastitu nesposobnost. Zaustavite njene gnusne naume i podmetanja

GOSPOĐA BRZOPRSTIĆ

Ova vrsta neprijateljice redovno krade vaše ideje i predstavlja ih šefovima kao svoje. Kako je zaustaviti: ako ste prisiljeni s njom dijeliti svoje ideje, insistirajte na komunikaciji mailom i čuvajte virtuelne poruke u posebnom, dobro skrivenom folderu. Tako ćete imati dokaze da vas kopira. Ako nastavi po starom, proslijedite mailove šefu.

CINKAROŠICA

Zakasnili ste na posao pola sata ili zaboravili poslati poslovni mail? “Kuc, kuc…” cinkarošica će otrčati u šefovu kancelariju. Kako je zaustaviti: Preduhitrite je. Ako znate da ćete zakasniti, nazovite nadređene i pristojno se izvinite, te obećajte da ćete sutra ostati duže na poslu. Nakon toga će njena “dobronamjerna obavijest” o vašem kašnjenju zvučati kao najgore cinkarenje… svima pa i šefu.

MISS PROVOKACIJE

Pred nadređenima vas namjerno ispituje o stvarima za koje zna da niste kompetentni samo kako biste ispali neupućeni i glupi. Kako je zaustaviti: Najgore što možete napraviti jeste pocrveniti od neugode situacije i početi se izvinjavati. Ostanite pribrani i sa smiješkom joj odgovorite: “to je zanimljivo pitanje, razgovarat ćemo o njemu poslije. Mislim da nema smisla da sada gubimo vrijeme na to kad ima važnijih stvari”.

LAŽLJIVICA

Širi priče po uredu da ste nesposobni i spori ili konfliktni. Kako je zaustaviti: Suočite se s njom, recite joj da ste čuli kako vam zamjera neke stvari te joj recite da želite znati što je u pitanju kako bi to riješili i poboljšali komunikaciju. Napomenite da – ako ona smatra potrebnim da vaš šef bude prisutan, vi nemate ništa protiv. Niko ko trača i laže ne očekuje da će žrtva imati hrabrosti prići i suočiti je s tim. Vjerojatno će se paralizirati od neugode i početi mucati kako to nije istina. I definitivno će dva puta promisliti prije nego sljedeći put otvori usta na vašu temu.

Izvor:Cosmopolitan.hr

Komentari

Komentari