Potvrdila se na ovom Mundialu ona stara dobra fejsbučka izreka da žena može ono što muškarac ne može ni zamisliti.

Piše: Damira Ibranović

Jedna žena je ukrala show stotinama, pa i hiljadama muškaraca koji bi po defaultu trebali biti u centru pažnje tih mjesec dana svake četvrte godine. Da, sva ta količina testosterona sa i oko fudbalskih terena je ostala u sjeni jedne plavuše s Balkana. Plavuše sa srcem k’o Balkan.

Na hrvatskom RTL-u juče rekoše da je zvaničan podatak da se u svjetskim medijima za 25% više pisalo o predsjednici Lijepe njihove nego o najboljem, vjerovatno i najskupljem fudbaleru u ovom trenutku, mađioničaru Modriću. Najvažnija sporedna stvar na svijetu postala je samo sporedna, a Kolinda najvažnija tema u medijima, društvenim mrežama… ma svuda gdje se razgovara i piše!

Nije fora to što je žena, nego što je pokazala da je žena od krvi i mesa. Neću ulaziti u njene političke poteze, to u ovom momentu nije tema. Niko drugi ne govori o tome, pa neću ni ja. Podijelila je javnost na dva dijela, a ja ću se samo izjasniti da definitivno pripadam onoj polovini koja kaže da je Kolinda carica neviđena.

Potpuno razumijem i onu drugu polovinu koja njene poteze smatra degutantnim jer je ona ipak prva žena jedne države. I to države koja se grčevito trudi da napreduje i koja je viceprvak svijeta u fudbalu. Države koja ima jednu od najljepših obala na svijetu, koja ima najbolji Advent u Europi, koja ima Kosteliće, Čilića i VATRENE.

I predsjednicu od milion dolara.

Predsjednicu koja nema problem s emocijama, pokislom frizurom i razmazanom šminkom dok je gleda oko dvije milijarde očiju. Ženu koja može da nosi najskuplju Chanel haljinu, a nosi dres reprezentacije koja je ujedinila naciju i bivšu naciju.

Predsjednicu koja nije porušila nijedan protokol FIFA-e u Rusiji, ali je prekršila svoj, u svojoj zemlji koji je jasno naznačio da ne treba da bude sinoć na Trgu bana Jelačića. A bila je.

I u sve nacionalne kamere rekla kako je nije briga za negativne komentare na društvenim mrežama i medijima jer nije mogla, a nije ni željela sakriti emocije koje su je ponijele za uspjehom Vatrenih.

Mogu ljudi da kažu da je klimakterična polovnjača, da ovim prikriva političke poteze, da nije normalna… ali ja, evo kažem, da bi i nama bilo bolje da imamo jednu takvu, nego ovu trojicu koja show mogu ukrasti samo glasačima od kojih su kupili glasove na izborima.

Pola žena koje su pratile Svjetsko zavide joj jer je izgrlila Macrona, Medvedeva, komplet reprezentaciju Francuske, što je ispipala polugolog Ćorluku, Subašića i ostale Vatrene, a muškarci bi dali sve da su bili na njihovom mjestu. Elem, svijetu nikad ugoditi, ali da je pokazala Balkansko srce, ljubav prema sportu, na najbolji mogući način podržala nacionalni tim svoje zemlje i ispromovisala Hrvatsku tako da cijeli svijet priča o Lijepoj njihovoj – JESTE!

A to je valjda spada u opis njenog posla. Grlind…ovaj, Kolinda Grabar Kitarović je dakle, u Rusiji samo radila svoj posao.

 

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!