Sestre Izolda i Eleonora Barudžija su bile seks simboli bivše Jugoslavije. Za njima su uzdisali muškarci 80- tih godina, a one su se u jeku slave povukle i svaka se posvetila svojoj karijeri.

Gepostet von Eleonora Barudžija am Freitag, 9. Oktober 2015

Izolda Barudžija od 2001. živi u Njemačkoj sa suprugom – gitaristom Zlatkom Manojlovićem. Ona predaje solo pjevanje na Muzičkoj akademiji u Dizeldorfu. Sin, Todor Manojlović svira gitaru i ima svoj bend “Zed Mitchell”. Na Muzičkoj akademiji gdje mu mama radi, je zadužen za muzičku produkciju.

Izolda je nastupila na Evroviziji 1982. godine, kao članica grupe “Aska”, a onda je sljedeće godine ponovila učešće, ali tada je sa sestrom Eleonorom pjevala prateće vokale Danijelu Popoviću (čuvena pjesma “Džuli”).

Poslije toga Izolda je snimila duet sa Vladom Kalemberom za Evroviziju 1984. Tada su pjevali “Ciao Amore”. Spot za ovu pjesmu nije emitovan na turskoj nacionalnoj televiziji jer se u njemu Izolda kupala u toplesu.

Za razliku od nje sestra Eleonora Barudžija živi u Beogradu.

Gepostet von Eleonora Barudžija am Freitag, 9. Oktober 2015

Kako je ranije govorila Elonora muzička saradnja sa sestrom razvodnila jer je bilo nemoguće nastaviti istim intenzitetom kada se Izolda preselila u Njemačku. Eleonora je udata  za kompozitora i aranžera Zorana Tutinovića i imaju dvoje djece.

– Svih ovih godina pisala sam tekstove i radila sam za druge muzičare. Neki tekstovi su odlazili, a neke još čuvam u svojoj svesci, pa ću ih možda i iskoristiti za sebe. Također, otkad me nema na javnoj sceni, davala sam i ispite na fakultetu. Ne želim, međutim, da otkrijem šta studiram, o tome ću govoriti kad se penzionišem… – rekla je ranije Eleonora.

Gepostet von Eleonora Barudžija am Freitag, 9. Oktober 2015

Ona je dodala da je stalno u kontaktu sa sestrom.

– Redovno se čujemo, ali nas udaljenost ipak sprječava da se često viđamo. Ona tamo radi,  nastupa na rok koncertima i predaje na univerzitetu –  rekla je ona.

Izvor: Srbijadanas.com

 

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!