Kroz navike uspješnih dama naučimo puno toga o razvoju vještina koje nam mogu pomoći da maksimalno iskoristimo svaki dan i da se odvažno nosimo sa svime što nam nosi svakodnevnica. Kako biste svojim privatnim i poslovnim obavezama dali dodatan #boost, važno je ostati motivisan, fokusiran, iznova učiti i znati odrediti prioritete. Upravo su ti ciljevi popratni efekt ovih par svakodnevnih zajedničkih navika uspješnih dama koje smo pobrojali u nastavku.

#POSTAVITE SI 3 ZADATKA KOJA TREBATE IZVRŠITI KROZ SEDMICU
U svoj planer upišite top tri zadatka koja trebate ispuniti kroz radnu sedmicu i top tri zadatka iz privatnog života. To će vam pomoći da se fokusirate na najvažnije obaveze i budete u stalnoj kontroli svega što vas čeka kroz naredni period.

# ISPLANIRAJTE SEDMIČNI MENI
Jednom kada se upoznate sa savršenošću ove navike, pitat ćete se zašto ju ranije niste dodali u vašu svakodnevnicu. Svaku nedjelju rezervirajte pola sata za osmišljavanje jela, pisanje popisa za kupovinu potrebnih namirnica. Zatim, u ponedjeljak narežite svo povrće koje ćete pripremati kroz sedmice kako biste si ostale dane olakšali pripremu jela. U proces možete uključiti cijelu porodicu i bez imalo stresa nakon posla pripremati jela za svoje najmilije.

# JEDAN DAN REZERVIŠITE ZA KUĆNE POSLOVE I KUPOVINU NAMIRNICA
Ukoliko u svoj planer npr. utorak rezervišete za pospremanje djela kuće, srijedu za peglanje, a četvrtak za kupovinu namirnica i čišćenje, svoje ne baš pretjerano zabavne obaveze ćete raspodijeliti kroz par dana, sebi olakšati izvršenje istih i što je najvažnije, nijedna od ovih stavki neće biti na vašoj listi vikend aktivnosti. A to znači potpuno opuštanje i punjenje baterija za vikend.

#VIKEND REZERVIŠITE ZA ODMOR I DETOKS OD TEHNOLOGIJE
Nahranite svoje tijelo i um kroz zabavne aktivnosti s najmilijima, čitanje, filmske maratone i šetnje prirodom. Na neko vrijeme zaboravite na društvene mreže, emailove, novine, TV. Inspirišite se samo pozitivnim pričama i emotivnim trenutcima s dragim ljudima.

#PAR SATI REZERVIŠITE SAMO ZA SEBE
Bez obzira je li riječ o razvijanju nove vještine, beauty tretmanima, opuštenoj kupki ili odlasku na konferenciju, svake sedmice pazite da dio slobodnih sati iskoristite za vaš lični rast.

Izvor: Modamo.info

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!