Legendarna italijanska glumica i jedna od najljepših žena svijeta ovih dana puni 83 godine. Sophia Loren je kroz člitav život važila za veliku zavodnicu i ženu nevjerovatne privlačnosti, ali nije krila u čemu su njene tajne.

Sophia čvrsto vjeruje da svaka žena može da bude potpuno neodoljiva – samo ako je dovoljno riješena da to i postane. Njena prva i glavna tajna je disciplina i upravo to, kaže Sophia, čini razliku između obične i glamurozne žene. Ovo je, zapravo, ključ za dobar izgled u svakom mogućem segmentu – disciplina kad je ishrana u pitanju garantuje dobru kilažu i zdravlje; disciplina kada je o skidanju šminke pred spavanje riječ, dovodi do mnoog bolje kože, koja sporije stari; disciplinovano stavljanje maske na kosu daje frizuri divan sjaj… Kapirate poentu. Problem velikog broja žena je što se osjećaju kao da nemaju vremena za te stvari – a istina je da uz dobru organizaciju sve može da se postigne.

Ako je mlada žena lijepa, ali nije disciplinovana, izgubiće ljepotu i izgled kako stari. Sa druge strane, ako je žena obična, ali disciplinovana, sa godinama će izgledati sve ljepše“, tvrdi Sophia.

Italijanska ljepotica je zavidnu liniju cijelog života održavala na isti način, takozvanom dvodnevnom dijetom. Na svakih mjesec, dva bi odredila dva dana tokom kojih ne jede ništa osim svježeg voća i povrća. Ova mini detoksikacija organizma ne dovodi do velikog gubitka kilograma, ali pomaže da održite liniju taman kako treba. Pored toga, Sophia se hrani mediteranskom ishranom, koja obiluje povrćem i salatama kao i zdravim masnoćama. Njena tajna jeste da prije glavnog obroka uvijek prvo pojedete salatu, jer je to zasiti pa poslije pojede mnogo manje mesa i priloga.

Pošto nikad nije bila fan napornog vježbanja i odlazaka u teretanu, Sophia je idealan recept za održavanje linije pronašla u dugim šetnjama. I dan-danas svakog jutra pješači po sat vremena, što joj pomaže ne samo da ubrza metabolizam, već i da razbistri misli pred početak novog dana.

Što se njege tiče, žena koja može samo da pokaže prstom na bilo koji proizvod na svijetu i dobiće ga u roku od 10 minuta – oduvijek je birala prirodne preparate. Posebno voli maslinovo ulje, koje koristi svake večeri kao sredstvo sa uklanjanje šminke. Nekoliko kapi ovog ulja umasirajte preko šminke, a onda sve operite sredstvom za umivanje – ne samo da na koži neće ostati ni trunka maskare i pudera, već će vam i lice biti mnogo mekše i ljepše.

Izvor: Noizz.rs

 

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!