Iako neki ljudi misle kako je život prinčeva i princeza bajan, djeca princa Vilijama (35) i vojvotkinje Kejt Midlton (36) moraju da slijede niz strogih pravila. Princ Džordž (4) i princeza Šarlot (3), kao i sva kraljevska djeca, moraju da nauče najmanje dva strana jezika.

Brat i sestra počeli su  da uče španski jezik, a princ navodno već zna i da broji, piše Harper’s Bazaar. Pomaže im i dadilja, Marija Turion Boralo od koje su, kako kaže, pokupili već dosta riječi.

Osim toga, Šarlot još ne smije da sjedi za stolom sa odraslima tokom objeda.

– Prvo mora da savlada pravila ponašanja. Do tada sjedi za posebnim stolom – kaže izvor blizak kraljevskoj porodici.

Dalje, kraljevska djeca moraju da paze i na ‘dres kod’. Princeza najčešće mora da nosi haljinice s okovratnicima, a princ košulju i kratke pantalone. Šarlot obavezno ima i mašnice u kosi koje su jednake boji njenih haljina, a sve njene cipelice su ‘Meri Džejns’.

– Iako je mala princeza poželjela da nosi tijare, ne smije, jer su one samo za udate članove porodice. Simbolizuju da su žene ‘zauzete’ – kaže izvor blizak porodici.

Princ Džordž i princeza Šarlot, kao i jednomjesečni princ Luis neće nikada smjeti da otvore profile na društvenim mrežama. Za cijelu kraljevsku porodicu, postoje samo službeni profili Kensingtonske palate na Tviteru i Instagramu.

Malena Šarlot mora da pazi i na držanje tijela kao i na to kako sjedi. Poput majke Kejt, mora da sjedi na način da spoji koljena i članke, ali čini se kako još nije ‘usavršila tehniku’.

Izvor: Srbija danas

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!