Miss Nabraske, 23-godišnja Sarah Rose Summers proglašena je najljepšom djevojkom u Americi. 

Među 50 kandidatkinja Sarah Rose Summers je odnijela ubjedljivu pobjedu, a osim zanosnom ljepotom i savršenom figurom ona je svojom harizmom osvojila petočlani žiri.

Izbor za mis koji se održao u Louisiana uživo se prenosio putem televizije, gdje smo imali priliku da vidimo šetnju prelijepih misica i brojna iznenađenja, kao i njihova pitanja i odgovore.

Sara je briljirala u svakom zadatku, a otkrila je mnoge detalje o sebi, poput toga da želi da bude pedijatrijska sestra. Tokom show-a, ona je objasnila šta je fascinira u ovom poslu…

“Bila sam u dječijoj bolnici u Omahi kada sam imala pet godina. Ne sjećam se mnogo toga, ali pamtim da su moji roditelji bili veoma zabrinuti, a nikada prije nisam vidjela svog oca tako uplašenog. Moja medicinska sestra je bila fantastična i ona je neko na koga želim da se ugledam“, objasnila je 23-godišnja misica.

Lijepa plavuša ističe da je sada certifikovana za ovaj rad, te može da pomaže brojnoj djeci i porodicama, kao i ljekarskom timu.

“Tako je osnažujuće pomagati pacijentima, razumjeti njihove dijagnoze i različite procedure i podržavati ih kroz to“, ističe ova humana dama.

Osim ljubavi prema medicini i nesebične pomoći bolesnima Sarah ispunjavaju još neke stvari, a jedna od njih je fitness.

Samo jedan pogled na profil Roseove na Instagramu i shvatićete da joj je jako bitno da vodi zdrav život, ispunjen fizičkim aktivnostima. Tokom njenih fakultetskih dana, radila je kao instruktor pilatesa.

Iako joj se mnogi muškarci udvaraju, Sarah ističe da je njeno srce osvojio jedan dečko.

Izvor: B92

 

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!