Unikatne, kvalitetne, pristupačne, potpuno od prirodnih materijala i postojanih boja, svaka je drugačija i ima svoj karakter.

To su “Šefice”, torbe sa potpisom Tuzlanke Ajle Huremović.

Ova kreativna djevojka ljubav prema umjetnosti pretvorila je u biznis. Kako je izgledao razvojni put ovog malog biznisa, te koju poruku  “Šefice” šalju, Ajla otkriva samo za Novi.ba.

Potpuno nas je osvojila svojom energijom i karizmom, a sigurno će i vas nakon što pročitate cijeli intervju koji vam donosimo u nastavku.

Novi.ba: Iz ljubavi prema modi i umjetnosti nastao je brend “Šefice”. Na samom početku, možete li se prisjetiti kako je tekao razvojni put ovog malog biznisa?

AJLA HUREMOVIĆ: Oduvijek sam mislila da ću raditi posao za koji sam se školovala, a da će mi kreativno stvaranje i moda biti hobi. Na sreću danas su stvari drugačije. Prvu Šeficu sam napravila sebi, narednih nekoliko za prijateljice i priča se vrtoglavo proširila. Sada ih žele svi.

Novi.ba: Koliko vremena je uopšte potrebno da biste svoju maštu pretočili u stvarnost i pretvorili u opipljivu kreaciju?

AJLA HUREMOVIĆ: Kada radite posao u koji ste zaljubljeni ne obraćate previše pažnje na vrijeme. Nekad je potrebno više, nekad manje vremena, ali Šefice uvijek budu spremne za put u dogovorenom roku.

Novi.ba: Imate li zanimljivu anegdotu, bilo uz samu izradu ili prodaju, te koja Vam je najdraža torba koju ste ikada izradili?

AJLA HUREMOVIĆ: Sjećam se jedne simpatične situacije kad mi se javila djevojka koja je za rođendan dobila dvije Šefice od različitih prijateljica, a ja prilikom izrade nisam shvatila da se radi o istoj osobi. U konačnici, djevojka je bila sretna.

Najdraža torba mi je ona prva, jer je ona zaslužna za sve ostale.

Novi.ba: Na svojim profilima na društvenim mrežama objavljujete korisnike savjete i trikove, koji biste “uradi sam” projekat voljeli podijeliti sa našim čitateljima?

AJLA HUREMOVIĆ: Šefice savjetuju: Kako starim, običnim šoljama dati novi i originalni izgled?

Novi.ba: Pored toga što su glavni modni dodatak i neizostavan dio svakodnevnih kombinacija, “Šefice” se izrađuju sa posebnom porukom,  koje to poruke želite poslati?

AJLA HUREMOVIĆ: Naš moto je “Svaka žena je Šefica.”

Šefica su tu da usreće, oraspolože i nadahnu svaku svoju vlasnicu. Mislim da dolazi vrijeme kada žene konačno spoznaju svoju snagu, značaj i doprinos našem društvu. Želim da im Šefice budu vjetar u leđa.

Novi.ba: Šta vas još pored dizajniranja i izrade torbi ispunjava, šta vas inspiriše i motiviše u životu?

AJLA HUREMOVIĆ: Trening i trčanje su mi neizostavne aktivnosti. Nastojim živjeti zdravo, a inspirišu me i motivišu dobri ljudi.

Novi.ba: Vi dokazujete da se i u našoj zemlji može uspjeti, koje biste lekcije podijelili sa onima koje žele pokrenuti vlastiti biznis?

AJLA HUREMOVIĆ: Drago mi je da mogu biti pozitivan primjer. Naučila sam da nikad ne treba odustati od stvari koje volite.

Ako uložimo dovoljno truda moguće je imati i raditi posao iz snova.

Novi.ba: Otkrijte nam svoje planove za dalje, kako vidite svoj brend u budućnosti, te namjeravate li možda krenuti u još neko područje osim izrade torbi?

AJLA HUREMOVIĆ: U ovom momentu se privode kraju pripreme za širenje brenda. Ne smijem otkriti više, ali obećavam da će biti vrlo uzbudljivo.

Izvor: Novi.ba

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!