Tokom održavanja Prvog međunarodnog festivala savremene žene 2018. u Tuzli, naša festivalska kamera je zabilježila niz intervjua sa nevjerovatnim damama iz regiona. Sa onima koje su poduzetnice, političarke, sa njima koje su u biznisu, u medijima, sa onima koje vladaju društvenim mrežama i svim ostalim sferama.

Njih dvije su posebne. Jednostavne, a toliko velike. Toliko uspješne u svom poslu, a toliko tihe. One su dokaz da svoj posao treba raditi u tišini, a rezultate pustiti da govore na sav glas.

SANITA DIZDAREVIĆ

Za velike promjene dovoljna je samo jedna odluka. Ona je u nepovrat, za dvije godine, poslala 50 kilograma. Veliku odluku donijela je nakon brojnih razgovora sa bliskim ljudima koji su se tada zabrinuli za njeno zdravlje. Tada ništa nije znala o fitnesu, vježbanju i zdravoj ishrani. Kaže da je uz pomoć discipline i predanog rada uprkos na momente sopstvenoj sumnji da će uspjeti u svojoj namjeri, danas zdrava, zadovoljna, sretna osoba i licencirani fitnes trener. Ponosna je na veliki poduhvat u životu – a to je da je uspjela da zavoli sebe i da stekne samopoštovanje. Primjer da malo pomalo se mogu desiti ogromne promjene: bitno je samo početi i ostati istrajan.

NERMINA MUJIĆ

Nekada i nije baš lako okupiti veliki broj žena na jedno mjesto i uspješno, svakodnevno, raditi sa njima. Ona radi sa desetinama njih koje su na putu ka ostvarenju svojih ciljeva bazirajući se na oblikovanje tijela. Jedna je od najboljih u svom poslu na našim prostorima, a a svojim vrijednim radom čini da se veliki broj ljudi osjeća sretno – stoga zna da radi pravu stvar. Cijeli svoj život posvetila je sportu, a posebno zadovoljstvo joj je rad u Zavodu za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju, gdje radi na funkciji nastavnika tjelesnog odgoja. Još uvijek je niko nije skinuo sa trona državnog rekordera na 100 m.

Pogledajte kompletan razgovor sa ovim inspirativnim ženama.

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!