Baš kao što iz godine u godinu u showbiz svijetu i filmskoj industriji vlada ogromni hype oko dodjele Oscara, svakog ponedjeljka u petom mjesecu sve su oči usmjerene na stepenice Met muzeja, gdje se već sedamdesetu godinu za redom održava modni bal.

Zbog toga ne čudi što je dobio i titulu modnih Oscara. Bal svake godine ima i određenu temu, te uz izložbu unutar muzeja, svi gosti imaju time i definiran dress code. Ove godine, tema je bila: „Nebeska tijela: Moda i katolička mašta” te su je mnogi mediji nazvali najkontroverzijnom dosada.

Naravno, kao i uvijek dosada, pojedine dame su vjerno interpretirale zadani dress code, dok su neke od njih ipak preskočile pridržavanja zadane teme pri odijevanju, te birale elegantne haljine koje im pristaju sjajno, no, nažalost ne prate nit vodilju samog događaja.
U sklopu izložbe, svoje radove su predstavili brojni modni brandovi – Dolce&Gabbana, Christopher Kane, Jeremy Scott, Jean Paula Gaultier, Chanel, Versace i Valentino pokazujući povezanost religije i mode, a unutar postave našlo se i 40 vatikanskih odora i drugih predmeta.

Voditeljice ovogodišnje Met Gale su Amal Clooney, Rihanna i Donatella Versace. Amal je igrala na sigurno odabirom kreacije mladog dizajnera Richarda Quinna, dok je Rihanna svojim odabirom šešira inspiriranog upravom mitrom ( liturgijskom kapom) te šljokičastim kaputom pokazala kako to izgleda moderna interpretacija zadane teme. I baš kada smo pomislili da će njen šešir biti glavna tema modnih medija, na crvenom tepihu se pojavila Sarah Jessica Parker.

Sarah je ljubimica ovog događaja upravo zbog njenog jedinstvenog osjećaja za modu, a uz ovu Dolce&Gabbana kreaciju i šešir na kojem je doslovice sa sobom ponijela oltar bila je jedna od najbolje odjevenih dama večeri.

Versace toalete bile su najčešći odabir dama, a Blake Lively je u raskošnoj crvenoj Versace haljini prekrivenoj zlatnim ukrasima i s neodoljivim ukrasom na glavi ukrala simpatije okupljenih. Za izradu haljine je bilo potrebno čak 600 sati. 

Mrežasti materijali, krila, modni dodaci u obliku križeva, plaštevi, krune…sve su to alati uz koje su dame pokušale vjerno pratiti dress code i pokazati povezanost religije i mode. Sve kombinacije sa sinoćnje Met Gala zabave donosimo u nastakvu.

Izvor: Modamo.info

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!